Konya'da Gençler Binlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi üyesi gençler ile üniversite öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı'nda fidan dikim programına katıldılar.

Konya'da Gençler Binlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu
Yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleşen ve 3 bin 800 fidanın toprakla buluştuğu programa katılarak fidan diken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiren gençleri tebrik etti. Fidan dikmenin aslında bir şölen olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, fidan dikilerek doğaya katkı yapıldığını, hayata yeni filizler kazandırıldığını söyledi.

Kent Ormanı'nın Türkiye'ye model bir piknik alanı olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Bu alanın en önemli özelliklerinden biri de çevreci yaklaşımların burada uygulamaya konulmasıdır. Güneş enerjisi ile aydınlatılan Kent Ormanı, Konyalıların ve yürüyüş yapmak isteyenlerin geldiği örnek bir alandır. Kamelyalarıyla, göletiyle örnek bir alandır. Yaz aylarında kamp kurmaya uygun alanlar da oluşturuluyor” dedi.

Dikilen fidanlarla Kent Ormanı'nın zenginleştiğine, gençlerin hem doğaya, hem de Konya'ya katkı yaptıklarına dikkat çeken Başkan Akyürek, programa katılan herkese teşekkür etti. Fidan dikim programına katılan gençler ise, doğal hayat ve diğer insanlar için bir şeyler yapılmasının önemine dikkat çekerek, gerçekleştirilen etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Gençlere verilen önemden mutluluk duyduklarını dile getiren gençler, diktikleri ağaçların gelecekte büyüdüğünü görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını vurguladılar. Gençlere etli pilav ikramının da yapıldığı etkinlikte Doğa İçin Çal isimli müzik grubu bir konser verdi .
Kaynak: İHA