'islam Dünyası Üniversitelerinin Bir Çatı Altında Toplanması Önemli Bir Başarı'

Irak Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Prof. Dr. Mohamad Al-Hamdany, İslam dünyasında üniversitelerin Uluslararası Üniversiteler Konseyi çatısı altında toplanmasının önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Irak Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Prof. Dr. Mohamad Al-Hamdany, Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu ziyaret etti. Irak Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve IUC üyesi Irak Anbar Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mohamad Al-Hamdany, ziyarette yaptığı konuşmada Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin tüm İslam dünyası üniversiteleri başta olmak üzere farklı inanç ve kültürden gelen üniversiteleri aynı kurum çatısı altında toplayarak çok önemli bir başarı elde ettiğini bildirdi. IUC'nin 82 üyeli olmasının kendisini mutlu kıldığını aktaran Al-Hamdany, "Çünkü IUC'nin kurucu üyeleri arasında Irak ve önemli üniversiteleri bulunmaktadır. Kurucu Başkan Orhan Hikmet Azizoğlu ile vardığımız mutabakatta en yakın zamanda Bağdat'ta Sayın Azizoğlu başkanlığında çalıştay yapılması, Irak üniversitelerinin tarihte olduğu gibi yetiştirdiği ilim adamları, ürettiği akademik ve felsefeleri aracılığıyla tüm dünyanın yine hizmetine sunması bizleri onurlandıracaktır." dedi.

Azizoğlu, Müsteşar Mohamad Al- Hamdany'e yeni çıkan 'Uluslararasılaşma mı Entegrasyon mu?' kitabını, Prof. Dr. Hamdany de Azizoğlu’na Irak akademik sistemini ve yapılanmasını anlatan kitabını hediye etti .