CHP’de 11. Kadın Kurultayı Süreci Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, CHP’nin kadının toplumsal ve siyasal haklarını geliştirme bakımından, kadınlar lehine getirdiği haklar ile parlak bir sicile sahip olduğunu, kadın hak ve özgürlüklerinin güvencesi olduğunu söyledi.

CHP’de 11. Kadın Kurultayı Süreci Başladı
CHP Mersin İl Başkanlığı’nda 11. Kadın Kurultayı ile ilgili basın açıklaması yapan İl kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu, 28 Nisan tarihi itibari ile 11. Kadın Kurultay sürecinin başladığını bildirdi. Kurultay sürecinin Türkiye’ye ve CHP’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Zaimoğlu, “CHP, Türkiye’de yaklaşık 300 bin kadın üyesi ile dev bir bünyeye sahiptir. CHP, kadının toplumsal ve siyasal haklarını geliştirme bakımından, kadınlar lehine getirdiği haklar ile parlak bir sicile sahip olup, kadın hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmuştur” dedi.

26 Şubat 2012’de CHP’de yapılan tüzük değişikliği ile kadın örgütlenmesinin hem CHP ana kademelerinde hem de yan kol yapılanmasında güçlendiğini savunan Zaimoğlu, “Partimizde yapılan bu tüzük değişikliği ile hem ulusal hem yerel seçimlerde hem delegelikler hem de parti yönetimlerinde yüzde 33 düzeyde yer alma olanağına kavuşmuş bulunuyoruz. Yüzde 33 cinsiyet kotası partimizin kadına bakışını ve verdiği önemi ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP’li kadınların eşit, katılımcı, şeffaf, demokratik, barışçıl bir anlayış ile kongrelere katılım göstereceklerini belirten Zaimoğlu, “2 Haziran 2012-17 Haziran 2012 tarihleri arasında ilçe kadın kolları kongremizi, 23 Haziran-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında İl Kadın Kolları Kongremizi gerçekleştireceğiz. Ardından 11. Kadın Kurultayı’nı yapacağız” diye konuştu.

Tüm CHP’li kadınlara seslenen Zaimoğlu, şunları söyledi: “Bu süreçte partili kadınlarımıza, kuracağımız sandıklarda seçme ve seçilme haklarını sonuna kadar kullanmaları konusunda önemli görevler düşmektedir. CHP’li kadınlarımız bu bilinç ve sorumluluğa sahiptir. 11. Kadın Kolları olağan kongre sürecimiz tüm kadın kolları örgütümüze, hayırlı ve uğurlu olsun.”
Kaynak: İHA