BDP'li Vekiller Öcalan'ın Doğum Günü İçin Şanlıurfa'ya Gitti

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle Şanlıurfa'ya gitmek isteyen kalabalık gruba polis izin vermezken, BDP'li milletvekilleri ise Şanlıurfa'ya gitti.

BDP'li Vekiller Öcalan'ın Doğum Günü İçin Şanlıurfa'ya Gitti
PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara bölgesine otobüslerle gitmeye çalışan BDP'lileri polis durdurarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yasaklamayla ilgili tebligatı yaptı. Şanlıurfa'ya gidişlerin yasak olmasının belirtilmesinin ardından evrakları eksik olan birçok araca ceza kesilirken, BDP'ye ait otobüs ise bağlandı.

Arama noktasına gelen BDP'li milletvekilleri Öcdal Uçar, Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Halil Aksoy ve bağımsızmilletvekili Aysel Tuğluk, emniyet müdür yardımcısı ile görüşürken, Van milletvekili Özdal Uçar'a İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen tebligat verildi

Emniyet müdür yardımcısıyla bir süre yapılan görüşmelerin ardından kalabalık grubun bulunduğu bir önceki arama noktasına yürüyerek giden milletvekilleri, burada vatandaşlarla yapılan görüşmelerin ardından halk otobüsüne binerek tekrar arama noktasına geçti. Vatandaşların bulunduğu otobüslerin geçişine izin verilmezken, BDP'li vekiller ise kendi araçlarına binerek Şanlıurfa'ya hareket etti .