Kılıçdaroğlu, Eylem Yapan Tiyatroculara Destek Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplanarak eylem yapan tiyatroculara destek verdi.

Kılıçdaroğlu, ''Ne zaman ki bir yönetici sanatçıyla kavga etmeye başlamışsa, aslında kendi kuyusunu kazmıştır" dedi

Kılıçdaroğlu, Şehir Tiyatrolarının özelleştirilmesini protesto etmek amacıyla Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde eylem yapan tiyatroculara destek verdi. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ''Sanatçıların olduğu yerde konuşmanın kolay olmadığını belirterek, onlar hayatın aykırı unsurlarıdır. Bizim görmediğimizi görürler, duymadığımızı duyarlar, görmek istediğimizi bize gösterirler. Onlara her zaman tarihin her döneminde bütün yöneticiler saygı duymuştur. Ne zaman ki bir yönetici sanatçıyla kavgaetmeye başlamışsa aslında kendi kuyusunu kazmıştır" şeklinde konuştu.

Bir ülkenin çağdaşlığı kişi başına düşen gelirle ölçemeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Çağdaşlık, farklı bir şeydir. Çağdaşlık; sinemadır, tiyatrodur, resimdir, heykeldir, gazetedir. Çağdaşlık, budur. Eğer siz çağdaş olacaksanız, sanat verdiğiniz önemle çağdaş olabilirisiniz. Sanatı önemsemez, garipserseniz, zaten size biz çağdaşsınız desek bile çağdaş insanlar size geri kafalı derler. Bunu herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.

Siyasetçilerin bir kesim hariç herkesle kavga edebileceğinin söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siyasetçi herkesle, rakipleriyle halkla, başka ülkelerle kavga edebilir. Ancak bir siyasetçinin sonunu getiren şey sanatçıyla kavga etmesidir. Aklı başında hiç bir siyasetçi sanatçıyla kavga etmez, çünkü onun kavgasını tarihe mal eden yine sanatçıdır" diye konuştu

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından; elinde getirdiği karanfili, oyuncu Orhan Alkaya'ya verdi. Eyleme, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Milletvekili Çetin Soysal ve BDP milletvekili Sabahat Tuncel de destek verdi .
Kaynak: İHA