Yol Olarak Kullanılan Arsasını Duvar Örerek Kapattı

Iğdır’da 19 yıldır arsası yol olarak kullanılan yaşlı kadın, aldığı mahkeme kararının ardından yolu duvar çekerek trafiğe kapattı.

Yol Olarak Kullanılan Arsasını Duvar Örerek Kapattı
Topçular Mahallesi, Tomurcuk Sokak üzerinde bulunan Şükife Özdemir (80) isimli kadına ait olan 960 metrekare arsada duvarlar örülmeye başlayınca; tek girişleri bu yol olan yaklaşık 30 esnaf, bir taraftan arsa sahibine hak verirken, öte taraftan ise belediyenin sorunlarını çözmesini beklediklerini söylediler.

Arsa sahibi yaşlı kadının torunu Kurtuluş Baydar, yaptığı açıklamada, arsanın daha önce belediye tarafında istimlak edildiğini, fakat bedelinin ödenmediğinden şikayetçi olup konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirtti.

Baydar, “Söz konusu arsa yaklaşık 19 yıldır yol olarak kullanılıyor. Geçtiğimiz hafta aldığımız mahkeme kararının ardından bugün karşı duvarı ördük. Yarın da bu duvarı ördüreceğiz “ dedi.

Arsa üzerindeki sokakta iş yeri olan işletmeciler ise konuşmalarında; Tansu Çiller Caddesi’ni iş yerlerine bağlayan yolun kapanması durumunda mağdur olacaklarını, belediyenin bu sorunu çözmesini beklediklerini belirttiler.

Iğdır Belediye Başkan Vekil Hüseyin Malk ise yaptığı açıklamada, söz konusu arsa ile ilgili kendisinin bir bilgisi olmadığını, arsa ile ilgili incelemelerde bulundukların belirtti.

Kaynak: İHA