Hamzaoğulları: 'Saldırılar Bizi Yıldıramaz'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, parti teşkilatlarına saldıranların bölgenin kalkınmasını istemediğini söyleyerek, "Bölge gelişirse, kalkınırsa bunlar istismar alanı bulamaz.Korktukları nokta budur. Ama bunlar bizi asla yıldıramaz" dedi.

Hamzaoğulları: 'Saldırılar Bizi Yıldıramaz'
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, bölgede ve özellikle Diyarbakır'da parti teşkilatlarına yapılan saldırıların perde arkasında bölgenin gelişmesini istemeyen karanlık odaklar olduğunu, kendilerini saklayıp gençleri kullandıklarını söyledi.

Milletvekili Hamzaoğulları, beraberinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülmuttalip Akıncı ile son 7 ayda altıncı kez saldırıya uğrayan AK Parti Kayapınar İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı ve partililerle görüşen Hamzaoğulları, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saldırılardaki amacın AK Parti'yi bölgede pasifize etmek ve hizmet edemez hale getirmek olduğunu belirten Hamzaoğulları, belirledikleri hedefler ve gittikleri yoldan asla geri adım atmayacaklarını söyledi.

"GENÇLER; KENDİNİZİ KULLANDIRTMAYIN"

İnsan haklarını savunduklarını iddia eden sivil toplum örgütlerinin AK Parti ve kamuya hizmet eden kuruluşlara yapılan saldırıları kınayacak cesaretleri olmadığını anlatan Hamzaoğulları, bu kuruluşların maskelerinin de düştüğünü ifade etti.

Hamzaoğulları, "STK'lar istediğimiz basit bir kınamayı bile yapamıyorlar. Geçen gün Merkez Bağlar İlçesinde kadın merkezine bombalı saldırı oldu. İçeride 300 kadın, çocuk ve yaşlı insan vardı. Peki bunlar bu bölgenin insanları değil mi? Bunların anlayışı budur işte. Daha Van depreminin acısı bitmeden bir milletvekili Van'da sağlık emekçilerini darp ediyor. Biz bölge artık bu olaylarla anılmasın diyoruz. İşadamlarımız bu şehirde organize sanayisinde fabrika kurmak için sıra bekliyorlar. Silvan barajının 4bakan tarafından temeli atılacak. Orada binlerce insan iş sahibi olacak, evlerine ekmek aş götürecek. Biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Bizim yaptıklarımız ve yapmak istediklerimiz şiddet ve kaostan beslenenleri tedirgin ediyor. Çünkü bu gençleri kullanan anlayışın çözüme, üretime, kalkınmaya dair hiçbir projesi yok. Ben o gençlere sesleniyorum. Bu halka verebileceği hiçbir şey olmayanların sizi kullanmasına izin vermeyin. Bu saldırılarla elinize ne geçiyor? Şiddet biterse bölge normal hale dönerse karanlıkodakların istismar alanları yok olacak. Ama unutmasınlar ki biz asla geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA