Uygulama Oteli 2013’te Faaliyete Girecek

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2013 yılında uygulama otelinin tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

Kampus alanında gerçekleştirilen ağaç dikim şöleninden sonra basın mensupları ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İnanç, uygulama oteli ile ilgili açıklamada bulundu. Otelin iki kral dairesi, suit oda, restoran, Türk hamamı gibi özellikleri barındıracağını kaydeden Nihat İnanç, ayrıca Muş'ta açılacak olan Turizm ve Otelcilik Lisesi ile yüksekokulda açılacak Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencilerinin staj yapmalarına da olanak sağlanacağını vurguladı. Bu yıl içerisinde uygulama otelinin temel atma törenini gerçekleştireceklerini belirten İnanç, otelin yüzde 5’lik kısmını tamamlayacaklarını ifade etti.

2013 yılında otelin tamamı ile faaliyete gireceğini de belirten İnanç, “Üniversitemiz bünyesinde kampus alanında yapacağımız uygulama oteli ile ilgili mimarlarımız proje çalışmalarını tamamladılar. Bu otelimizde Cumhurbaşkanı ile Başbakanın dahi kalabileceği iki tane kral dairesi olacak. Suit odalar olacak. Ailelerin kalabileceği duble odalar olacak. Bunların yanı sıra ikişer kişilik odalar da olacak. Otelimiz uygulama oteli olduğu için öğrencilerimiz bu otelde staj yapma imkanı da bulacak. Bu yıl ihalesini yapıp temelini atacağımız otelimizin ilk etapta yüzde 5’lik kısmını tamamlayacağız. 2013 yılında ise otelimiz tamamen bitirilip hizmete girecek.” diye konuştu.