Gümüşhane'de Duygu Dolu Naat Gecesi
Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutlu Doğum haftası nedeniyle Peygamber Efendimizi anma gecesi düzenledi.

Programda açılış konuşması yapan okul müdürü Yaşar Gül , “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa ( SAV ) ’in kutlu doğumunun 1429 yıldönümünün , cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna , necip milletimizin birlik ve beraberliğine , bütün insanlığın hidayetine , müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab - ı Hak’tan diliyorum , Hz . Muhammed Allah’ın gülüdür ; o , gül kıyamete kadar solmayacaktır . Onu sevmek , Allah rızasına , dolayısıyla affına , merhametine erişerek cennet yurduna girmeye sebeptir . ” dedi .
Program Okul Müdürü Yaşar Gül’ün konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Mustafa Saltık’ın okuduğu Kur’an - ı Kerim tilaveti ile devam etti . Sümeyye Kalaycı’nın Dursun Ali Erzincanlı’nın ‘40 Yaşındasın’ isimli şiirini seslendirmesi salondaki izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı .
Öğrencilerin hazırladıkları tasavvuf müziği ise izleyiciler tarafından büyük ilgi görürken seslendirdikleri solo ve koro ilahiler izleyenlerden büyük alkış aldı . Programda daha önce Atatürk İlköğretim Okulunda Müzik öğretmeni olarak görev yapan Muharrem Gaydan ve ekibi tarafından seslendirilen tasavvuf müziği ve ilahileri büyük ilgi gördü .
Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde 9 . sınıflar arası düzenlenen Naat okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş tarafından verildi .
