Belediye Başkanı Çakır'ın Açıklaması

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Adliyesi ve Vergi Dairesi civarında yapımına başlanan 5 bin metrekarelik kapalı otopark ve durak inşaatını bu yılın sonuna kadar bitirmeye çalışacaklarını bildirdi.

Kapalı otopark inşaatında incelemelerde bulunan Çakır, Malatya'ya yakışmayan bir çevre yolu olduğunu belirterek, çevre yolu altındaki semtlere şehircilik hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde gitmesini sağlamak amacıyla öncelikle çevre yolunu Malatya'ya yakışır bir hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Adliye ve Vergi Dairesi civarında otopark eksikliğinin fazlasıyla hissedildiğini anlatan Çakır, bu durumun trafiği de olumsuz etkilediğini belirtti.

Adliye ve Vergi Dairesi civarındaki çevre yolunun kuzeyinde kalan bölgeye 5 bin metrekare kapalı otopark, üstüne de toplu taşıma araçlarının kullanılacağı duraklar yapmaya başladıklarını ifade eden Çakır, ''Otopark ve durak inşaatını bu yılın sonuna kadar bitirmeye çalışacağız. Çalışmaların bitmesiyle şehir merkezinde trafiği olumsuz etkileyen otobüs ve dolmuş duraklarımızın bir kısmını buraya alacağız. Bu sayede şehir merkezindeki trafikte bir miktar rahatlama olacak'' diye konuştu.

Araç ve yaya trafiğinin düzenli olması için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Çakır, Battalgazi Kavşağı'ndan, Dede Korkut Kavşağı'na kadar olan bölgeyle Dede Korkut Kavşağı'ndan Beylerderesi Viyadüğü'ne kadar olan bölgelerde düzenleme çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini bildirdi .
Kaynak: AA