Bakan Ergin: Cezaevindeki Güvenlik Ağar'ın Çete Suçundan Yargılandığı İçin

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski bakan Mehmet Ağar’ın Yenipazar Cezaevi’ne konulması ile ilgili olarak, cezaevinde yapılan tadilata fazla masraf yapmadıklarını belirterek, “Kameraları çoğalttık, X-Ray cihazlarını koyduk.Yüksek güvenilirli hale getirdik. Gerekçesi de Ağar’ın çete sunudan yargılanıyor olmasıdır.” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla Rixos Otel’de verilen resepsiyona katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gazetecilerin sorularını cevapladı. Mehmet Ağar’ın konulduğu Yenipazar K Tipi Cezaevi konusunda Ergin, tadilatın yapıldığını, fazla bir masraf harcanmadığını kaydederek, “Kameraları çoğalttık, X-Ray cihazlarını koyduk. Yüksek güvenilirli hale getirdik. Gerekçesi de Ağar’ın çete suçundan yargılanıyor olması.” diye konuştu.

Cezaevinden tahliye edilen hükümlülerle ilgili olarak ise Ergin, onların da tadilattan dolayı çıkartıldığını, isteyenlerin geri getirilebileceğini söyledi.

"AĞAR, YANINA BİRİSİNİ İSTERSE GÖNDERİRİZ"

Ağar’ın yalnız kalıp kalmayacağı yönündeki soruya da Ergin, “Ağar, yanına birisini isterse göndeririz.” diye cevap verdi .