Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı'nın Açıklaması

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Aksaray'da katıldığı konferansta, ''Siyaset soysuzluk ve soyluluktur, siyasetin medya ile derin ilişkileri'' var dedi.

Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi ortak organizasyonunda Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, ''Medya ve siyaset'' konulu konferans verdi.

Siyaset ve medyanın tanımı, hizmet alanları ile ilgili bilgiler veren Bostancı, insanlık tarihi boyunca siyasetin var olduğunu, insanların başına iyi ya da kötü gelen her şeyin siyaset kanalıyla ortaya çıktığını söyledi.

Bostancı, siyaseti insanlar arasındaki eşitsizliklerin ortaya çıkardığını belirttiği konuşmasında, ''Siyaset soysuzluktur ve soyluluktur. İnsanlar her bakımdan eşit olmadığı için dünyada siyaset kaçınılmazdır. Siyasetin en güzel tanımını Sümerler yapmıştır. Sümer tabletlerindeki bu tanım nedir- Siyaset sopa ve buğdaydır. Herkes sopa ve buğdaydan tutmaya çalışmıştır. Modern toplumlarda bu yerini demokrasiye bırakmıştır. Bu anlayışta sopa ve buğday herkese oy hakkı olarak verilmiştir'' dedi.

Herkesin siyasetle ilgilendiğini, siyasetin de medya ile ilgili olduğunu ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:

''Siyasetin medya ile derin ilişkileri var. Aynı şekilde medya içinde de soysuzluk ve soyluluk var. Medyanın siyaset içinde etkileri derin bir etkidir. Medya bize olup bitenleri farklı anlatabilme yeteneğine sahiptir. Medya bir bataklıktan muhteşem bir çiçek, güzel bir gölü bir bataklık olarak verebilir. O nedenle özellikle televizyon yayınlarına mukayeseli bakmak gerekir.''

Konferans sonunda Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Bostancı'ya katılımı için teşekkür ederek el dokuması Taşpınar halısı hediye etti.

Konferansa Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA