Batı Trakya Türk Toplumunun Lideri Dr. Sadık Ahmet, Bursa'da Anıldı

Batı Trakya Türk toplumunun lideri Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 17. yıl dönümünde Bursa'da törenle anıldı.

Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet, oğlu Levent ve kızı Funda Ahmet'in de katıldığı törende, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin desteğiyle yazar Mehmet Koca tarafından kaleme alınan ''Dr. Sadık Ahmet Fırtınası'' adlı kitap tanıtıldı.

BTTDD Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, Batı Trakya tarihinin en önemli mücadele adamını anmanın hüznünü ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını söyledi.

Kitabın yazarı Mehmet Koca'ya ve desteklerini hiç esirgemeyen BTTDD Bursa Şubesi'ne teşekkür eden Hakgüder, ''Sınıflandırmaya tabi tutulduğumuz, 'Türküm' bile diyemediğimiz ve kültürümüzü yaşayamadığımız bir Yunanistan'da yaşıyorduk. Soydaşlar olarak sıkıntılarımız çok büyüktü. İşte böyle bir dönemde merhum Dr. Sadık Ahmet sahneye çıktı ve büyük mücadelemizi başlattı'' diye konuştu.

Kitabın yazarı Mehmet Koca da kitabın basılması noktasında BTTDD Bursa Şubesi'nin katkılarının çok büyük olduğunu ifade ederek, bu çalışmanın diğer derneklere örnek olmasını diledi.

Koca, nice mücadele adamlarının ve şehitlerin unutulduğunu belirterek, ''İşte bu kitap bunu engellemenin başlıca adımlarından biri. Bir eksikliği gidermek adına bu kitabı yazdım, tek dileğim gelecek nesillere örnek teşkil etmesi'' dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya Türkleri adına hayatını adadığı davanın kendisinde her zaman büyük etki yarattığını kaydederek, Dr. Sadık Ahmet'in dünyadaki 800 bini aşkın soydaşın gücünü her zaman arkasında hissettiği bir lider olduğunu söyledi.

Dr. Sadık Ahmet'in yel değirmenlerine karşı tek başına savaşan yılmaz bir ''Don Kişot'' olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, ''Bu sayede Batı Trakya Türkü dizlerinin üzerinden ayağa kalktı ve onunla birlikte mücadeleye başladı.

Soydaşlar olarak onu her zaman rahmet ve minnetle anacağız'' dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de ''bir davanın ete kemiğe bürünüp şahsında tecelli ettiği adam'' diye nitelendirdiği Sadık Ahmet'in bir döneme damgasını vuran büyük bir lider olduğunu söyledi.

-''Dava adamı eşi olmak her zorluğa göğüs germektir''-

Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet de dava adamı eşi olmanın çok zor olduğuna dikkati çekerek, Sadık Ahmet'in kendilerine çok şerefli bir soyadı bıraktığını belirtti.

Her zorluğu birlikte yaşadıklarını ifade eden Ahmet, ''Dava adamı eşi olmak her zorluğa göğüs germektir. Hem iyi günde hem de kötü günde. Ama hiçbir zaman yılmadı. Allah herkese onun gibi onurlu bir yaşam ve ölüm nasip etsin'' diye konuştu.

Kitap sayesinde birçok şeyi ilk defa öğrendiğini belirten Dr. Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet de kitabın yazarı Mehmet Koca'ya aile olarak minnettar olduklarını söyledi.

Babalarını çocuk yaşta kaybetmenin hüznü içinde olduğunu söyleyen Dr. Sadık Ahmet'in kızı Funda Ahmet, kendisinin babasıyla tam anlamıyla bu kitap sayesinde tanıştığını söyledi.

Funda Ahmet, kendi yazdığı ''Hekim Bey'in Vedasız Gidişi'' adlı şiiri okudu .