12 Eylül Mağduru Torun: Kenan Evren ve Ekibinin Ceza Alması İstiyorum

12 Eylül askeri darbesi döneminde cezaevinde gördüğü işkencelerin kendisinde derin izler bıraktığını söyleyen Mehmet Torun, Kenan Evren ve ekibinin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

12 Eylül Mağduru Torun: Kenan Evren ve Ekibinin Ceza Alması İstiyorum
Yozgat'ta yaşayan evli ve 4 çocuk babası Mehmet Torun (50), "O dönemde yasal olarak Ülkü Ocakları Derneği'nde 2. başkan olarak görev yaptım. 17-18 yaşlarında iken Ankara Mamak Askeri Cezaevi'ne aldılar. Orada sağcısı, solcusu bir arada yatıyorduk. En ufak bir olayda 24 asker koğuşa girer, 12 asker bir tarafa 12 asker diğer tarafa geçip bizleri coplayarak döverlerdi. Çok işkence yaptılar." dedi.

MAHKEMEDE ÜLKÜCÜ OLANA ÇOK CEZA VERİRLERDİ
Mahkemeye çıkarıldıklarında Kenan Evren’in atadığı Hamdi S. isimli hakimin kendilerine ve Ülkücülere çok ceza verdiğini kaydeden Torun, "12 Eylül döneminde Yozgat’ta askeri kışlada ismi Hüseyin olan bir üsteğmen tarafından ben ve arkadaşlarım 20 gün ağır işkence gördük... O günler acı günlerdi. O dönemde lisede okuyordum. Lise yarım kalmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra liseyi bitirdim." diye konuştu.

CEZAEVİNDE BİR ER GENERAL GİBİ YETKİLİYDİ
Kenan Evren ve ekibinin yargılanarak ceza alması gerektiğini ifade eden Mehmet Torun, şöyle devam etti: "Bu insanların hesap vermesi lazım. Çünkü çok ocaklar söndürdüler. Çok insanları sakat bıraktılar. Ağır bir depresyon geçirmemize sebep oldular. Psikolojimiz bozuldu. O günleri unutmamız mümkün değil. Aklımıza düştükçe ağır depresyon geçiriyoruz. Bu acıların yaşanmasına ve bizlere işkenceler çektiren özellikle Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanmasını istiyoruz. Mamak’ta, Yozgat ve Bartın cezaevlerinde 3 yıl yattım. Cezaevinde normal bir er, general gibi istediğini yaptırıyordu. Yat, kalk, her şeyi yaptırıyordu. Koğuşa karışıklık çıksın, kavga etsinler diye 15 sağcı, 30 solcu veriyorlardı. Sonra gelip sağcı ve solcuları ayrım yapmadan dövüyorlar ve 3– 4 gün yataktan kalkamıyorduk. Ogünler bir daha geri gelmesin."

KAVGA ETTİĞİMİZ ARKADAŞLARIMIZLA ŞİMDİ KARDEŞ GİBİYİZ
12 Eylül döneminde kavga ettikleri sol görüşlü kişilerle şimdi kardeş gibi olduklarını kaydeden Torun, sözlerini şöyle tamamladı: "Kardeş gibi geçiniyoruz. Hiçbir problemimiz yok. Geliyor onlar bizim masamıza oturuyor, biz onların masasına oturuyoruz. Demek ki bir suni kardeş kavgası yarattılar ve bu projeyi uyguladılar, sonunda da ihtilali gerçekleştirdiler. Ülkemizi geriye götüren, ülkemizin ekonomisini zayıflatan, ülkemizi dünya milletleri arasında zayıf düşürten, ihtilal yapan, Kenan Evren ve arkadaşları ceza alsın ki bir daha ihtilale kimse kalkışmasın. "