Sağlık Çalışanları Gaziantepte Yaşanan Saldırıyı Kınadı

Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı doktor Ersin Arslan'ın saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzeri Edirne’deki çeşitli hastanede görev yapan doktorlar ve sendika üyeleri tarafından protesto edildi.

Sağlık Çalışanları Gaziantepte Yaşanan Saldırıyı Kınadı
Sağlık çalışanlarından oluşan yaklaşık 500 kişi Saraçlar caddesinde bulunan Edirne PTT Başmüdürlüğü önünde toplandı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Ersin Arslan anısına sağlık çalışanlarınca kaleme alınan şiiri okudu. Şiirin okunması sırasında, bazı doktorlar gözyaşlarını tutamadı.

Edirne Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Galip Ekuklu, grup adına yaptığı basın açıklamasında sağlık çalışanlarına karşı şiddetin hızla arttığını ve bu saldırıların buir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi.

Ekuklu, "Yaşadığımız korkunç olay Dr. Ersin'i aramızdan aldı. Ersin ameliyattan çzıkmış dinlenirken hasta yakınları tarafından 6 bıçak darbesiyle öldürüldü. Doktor olmak için okuduğu her yıl için bir bıçak darbesi aldı. Çok üzgünüz, kırgınız, öfkeliyiz, yastayız. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından dağıldı. 19,04,2012
Kaynak: İHA