Keban'da Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

Keban ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Keban Müftülüğü tarafından ilçedeki spor salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Fırat Camisi imamı Ömer Faruk Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti.

Keban Kaymakamı Ahmet Arık, etkinlikte yaptığı konuşmada, 1989 yılından beri Hz. Muhammed'in dünya alemine teşriflerinin ''Kutlu Doğum Haftası'' olarak ülke içinde ve yurt dışında birçok etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, şunları ifade etti:

''Müslümanın kulluk bilincinde hayatının her karesinde yer alan Peygamber Efendimizi bu vesilelerle yine yeniden hatırlıyor ve yad ediyoruz. Yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşku ile kutlamıştır. Bütün bu merasimlerde peygamberimiz anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir. Bizler, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik.''

Sinevizyon ve slayt gösterileri ile Harput Eğitim Merkezi tarafından Türk Tasavvuf Musikisi konserinin ardından sona eren etkinliğe İlçe Emniyet Müdürü Sami Tanrıverdi, DSİ Şube Müdürü Yasin Celayir, Özel İdare Müdürü Sadi Oruç, Halk Eğitim Müdürü Cengiz Ergül, İlçe Müftüsü Ahmet Şamil ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA