'Kardeşler Arasındaki Farklılıklar Bir Ayrılık Meselesi Haline Getirilmemeli'

Doç. Dr. Muhittin Akgül, kardeşler arasındaki farklılıkların bir ayrılık meselesi haline getirilmemesi gerektiğini belirtti.

'Kardeşler Arasındaki Farklılıklar Bir Ayrılık Meselesi Haline Getirilmemeli'
Akgün, bu farklılıklara rahmet olarak bakmak gerektiğini ifade ederek, Kur'an'dan ve Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatından örnekler verdi.Karamürsel Müftülüğü'nce organize dilen Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri devam ediyor. Üç bin kişilik kutlu doğum aşı dağıtan Karamürsel Müftülüğü, ardından Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezi'nde konferans düzenledi.

Konferansa katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül, Peygamber Efendimiz'in (sas) ve ashabının yaşantılarından anekdotlar vererek, günümüzde kardeşlik hukukunu ortaya koyup onu sürdürebilmek için yapılması gerekenlere değindi. Kardeşliğin özelliklerini açıklamaya çalışan Akgül, "Kardeş kardeşin derdiyle dertlenmeli, kardeşler arasında düşmanlık ve küs durmak olmamalı, kardeş kardeşe kin ve nefret duygusu beslememeli. Kutlu doğum ayını iyi değerlendirmek gerekir. Efendimiz'in (sas) kardeşlik ruhunu yakalayabilmek için kutlu doğum ayını fırsat bilerek, yıllardır hiç aramadığımız beş kişi arayıp halini hatırını sormalı, beş tane ihtiyaç sahibi insanın ihtiyacını gidermeli, beş kişiyi bu ay vesilesiyle ziyaret etmeli, küs olduğu insan varsa barışmalı. Ailede de eşlerin arasında da sevgi ve anlayış kuvvetlenmeli, eşler birbirlerine hep tebessümle ve anlayışla karşılık vermeli." dedi.

Yoğun ilginin olduğu program sonunda Karamürsel Müftülüğü gül dağıttı, güncel dini meseleleri konu alan kitap hediye etti.