Dto İzmir Şubesinden Kuto'ya Ziyaret

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Dto İzmir Şubesinden Kuto'ya Ziyaret
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak, Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Başkan Yardımcısı Bülent Onural, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Öztürk, Akın Kandemir, Can Özgen, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu'nu sezon öncesi sıkıntıları asgariye indirmek amacıyla Kuşadası Ticaret Odası Meclis Salonunda yapacakları toplantı öncesi Kuşadası Ticaret Odası'na yaptıkları ziyarette kendilerini, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejad Özalp,Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Oğuzkaan, Mahmut Öztaş ve Müslüm Yıldırım Karşıladı.Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh denizcilik ile ilgili yönetmeliklerin değiştiğini ve denetimlerin arttığını söyledi ve Muğla da başlayan mavi kart uygulamasının çok güzel bir uygulama olduğundan ve bu uygulamanın yavaş yavaş tüm Türkiye'ye yayılacağından bahsetti.

Dologh sohbetin devamında; "Denizdeki kirliliğin yüzde 90'ı karasal nedenlerden kaynaklanıyor. Arıtmalar tam değil, atıklar karadan denize atılıyor. Denizcilerin kirlettiği söyleniyor ama insan ekmek yediği yeri kirletmez diye düşünüyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temizlik üzerinde çok duruyor. Avrupa Birliğinden alınan fonlarla da sorunun çözüleceğini umuyorum. Günübirlik Teknelerin atıkları için de artık çok basit çözümler var ve mutlaka uygulanmalı. Çünkü artık çok büyük cezalar var. Bu bir geçiş dönemi. Mutlaka alışılacak. Deniz Ticaret Odası olarak, çocuklara Milli Eğitimle işbirliği içerisinde Denizci Şenliği yapıyoruz ve deniz temizliğini tiyatro oyunu ile öğretiyoruz. Daha çocukken temizlik bilincini vermeliyiz. Biz denizlere bakmazsak denizlerde bize bakmayacak Deniz Ticaret odasına ihtiyaç bile kalmayacak. Yeni yasaya göre aslında denize ekmek bile atmak yasak. Artık hiçbir şey atılmayacak." dedi.

Ziyaretin sonunda Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejad Özalp, kendilerine Kuşadası Ticaret Odası Ar-Ge biriminin hazırlamış olduğu Kuşadası Turizm Analizi Raporu 2012 ve Dünyada ve Türkiye'de Kruvaziyer Turizmi ve Kuşadası Limanı konulu raporları verdi .