Ünlü Yönetmen Alina Filmi İçin Bursa'da

Lost, Prison Break ve Flash Forward gibi dizi ve filmlerin yönetmeni Bobby Roth, danışman yönetmenlik görevini üstlendiği ''Alina'' film projesi için Bursa'ya geldi.

Çelik Palas Otel'de düzenlenen toplantıda oyuncu Seda Eğridere'yle birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Roth, Türk sinema sektörünü tanımaya başladığını söyledi.

İşi gereği çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiğini ifade eden Roth, ''Türkiye'yi ve Bursa'yı çok beğendim. Türkçe kelimeleri öğrenmeye başladım ve kısa sürede Türkçe konusunda daha iyi olacağım'' dedi.

ABD'de çektiği dizi ve filmlerin tüm dünyada izlendiğini bilmenin çok hoşuna gittiğini kaydeden Roth, ''Sanat, dil ya da ulus gözetmeden bir şekilde herkese ulaşıyor. Lost ve Prison Break filmlerimizin izlendiği bir ülkede olmaktan çok mutluyum. Dünyada büyük ün kazanan Lost filmini çekerken kendimiz de aslında ne çektiğimizi bilmiyorduk. Dünyanın diğer ucunda çektiğimiz filmleri izleyen insanlarla birlikte olmak ayrı bir mutluluk'' diye konuştu.

Roth, Yunan mitolojisini çok sevdiğini, mitolojiye özel ilgisi olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin mitolojinin tam yeri olduğunu söyledi.

Türk sinema sektörü hakkında fazla bilgisi olmadığını, sektörü tanımaya başladığını belirten Roth, ''Avrupa'da belki biliniyor ama ABD'de Türk sinema endüstrisi pek bilinmiyor. Alina projesiyle sanırım daha fazla bilgim olacak ve daha fazla tanıyacağım. Hem sektör hem oyuncular hem yönetmenler hakkında detaylı bilgiye ulaşacağım'' dedi.

Projeye destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursalı oyuncu Seda Eğridere'nin başrolünü Tamer Karadağlı ile paylaştığı ''Alina'' filmi projesi için yönetmen Roth'a teşekkür etti.

Altepe, Bursa Belediyesi olarak kültürel çalışmalara ağırlık vermeye devam ettiklerini kaydetti.

Toplantıya, Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan, modacı Faruk Saraç, iş adamları da katıldı.

CVP Film tarafından çekimlerine başlanan, yönetmenliğini Vladamir Jedlicka, danışman yönetmenliğini Bobby Roth'un yaptığı, bu yılın kasım ayında mobil ve internet ortamında yayınlanacak 8 bölümlük web-dizisi ''Alina'', gelecek yılın mart ayında beyazperdede sanatseverlerle buluşacak .
Kaynak: AA