İnsan Hakları Örgütü: 'Suriye'de 44 Kişi Öldürüldü'

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, güvenlik güçlerinin dünkü operasyonlarında İdlib'de 21, Hama ve Humus'ta 16, Şam, Halep ve Dera'da ise 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 35'in üzerinde kişinin yaralandığını açıkladı.

Muhalifler, ateşkesten sonra başta Humus, İdlib ve Dera olmak üzere birçok kente havan topu ve tanklar ile saldırıların devam ettiğini savunurken, cep telefonu ile çekilerek sosyal paylaşım sitelerine konulan görüntüler de muhaliflerin iddialarını destekliyor. Görüntülerde, güvenlik güçleri tarafından atılan tank ve havan topları nedeniyle şehirlerin üzerinde büyük duman bulutlarının oluştuğu görülüyor.

Humus, Dera ve İdlib gibi birçok şehirde protesto eylemleri düzenleyen binlerce kişi, Beşar Esad yönetimine bırakma çağrısı yapıp, en kısa sürede serbest ve özgür seçimlere gidilmesini istedi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, güvenlik güçlerinin dünkü operasyonlarında İdlib'de 21, Hama ve Humus'ta 16, Şam, Halep ve Dera'da ise 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 35'in üzerinde de yaralının olduğunu bildirdi .
Kaynak: İHA