Tavşanlı'da Tarihi ''ada Köprüsü'' Onarılacak

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ada Mesireliği'nde bulunan tarihi ''Ada Köprüsü''nün restore edilerek yeniden halkın kullanımına açılacağını bildirdi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun köprünün onarımı konusunu gündeme aldığını belirtti.

Ada Mesireliği alanında bulunan ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bakım ve kullanım sahasında olan tarihi köprü için Genel Müdürlükçe hazırlanan restorasyon projesinin bu hafta yapılacak Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantısında görüşüleceğini ifade eden Güler, restorasyon projesinin kabulü sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü'nce köprü için ayrılan ödenek kapsamında gerekli onarımın yapılacağını duyurdu.

Güler, köprüyü kısa sürede onarıp hizmete sunmayı hedeflediklerine işaret ederek, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Tavşanlı Belediyesi İmar Birimi çalışanlarına teşekkür etti .
Kaynak: AA