'Kardeşlik, Üzüntüleri ve Sevinçleri Beraber Yaşamaktır'

Yozgat’ın Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde insanların birbirleri ile daha fazla kaynaştığını söyledi.

Kaymakam Açık, asıl kardeşlik duygusunun üzüntüleri ve sevinçleri de beraber yaşamak olduğunu belirtti.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Boğazlıyan Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle "Sevgili Peygamberimiz" konulu konferans düzenlendi.

Boğazlıyan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, insanların birbirlerine karşı olan sorumluluklarına ve kardeşlik duygularının önemine vurgu yaptı.
Kaymakam Açık, “Kardeşlik, üzüntüleri ve sevinçleri beraber yaşamaktır. Kardeşlik, insanlar arasındaki her türlü farklılıkları bir tarafa bırakmayı ve yürek bütünlüğü içerisinde iyiye ve güzele yönelmeyi gerçekleştiren duygudur. Kardeşlik mesuliyet, fedakârlık ve farkında olmayı gerektirir. Ahlaki güzelliği ifade eden kardeşlik örgüsü yıpratıcı, yok edici etkilerden korunmalıdır. " dedi.

Sevginin sevilene karşı anlayışlı, şefkatli ve nazik olmayı gerektirdiğini belirten Kaymakam Açık, "Seven sevdiğini üzmekten, incitmekten sakınır. İnsan, sevdiğini tedirgin edecek bir dil kullanmaz." şeklinde konuştu.

Daha sonra Kayseri İl Vaizi Mustafa Yalçınkaya, "Peygamber Efendimiz ve Kardeşlik Konulu" konferans verdi .