Düziçi'nde Köy Enstitüleri'nin 72. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Düziçi'nde, Köy Enstitüleri'nin 72. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Müzesi bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Büstü'ne çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve ardından müze gezildi.

Düziçi Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Nadir Çerçi, Anadolu Öğretmen Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda devam eden etkinlikte, Köy Enstitüleri'nin 1940 yılında kurulduğunu anımsattı.

Köy Enstitüleri'nin daha sonra Öğretmen Okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesi'ne dönüştüğünü belirten Çerçi, "Düziçi Köy Enstitüsü mezunları, Öğretmen Okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu emekli öğretmenler olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kuruluş yıl dönümünde bir araya gelerek hasret gideriyor ve anılarımızı tazeliyoruz" dedi.

Programa katılan Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarı, Köy Enstitüsü mezunları ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bir zamanlar önemli işlevi olan bu kurumun tarihteki yerini aldığını söyledi.

Programa çok sayıda Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu ve Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi Mezunu öğretmen eş ve çocukları katıldı.

Kaynak: AA