Almanya Büyükelçisinden Adıyaman Valisi Sodan'a Ziyaret

Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Güneydoğu Anadolu Bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Adıyaman'a da gelerek, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Pohl, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Ankara'dan bakıldığında Adıyaman'ın gelişen ve kalkınan ekonomiye sahip modern bir il olduğunu belirtti.

Pohl, şöyle konuştu:

''Adıyaman, Türkiye'nin gelişen ve büyüyen ekonomisi ile paralel bir büyüme gösteriyor. Türkiye'de yaklaşık 5 bin Alman şirketinin Türk Alman ortaklı yatırımları bulunuyor. Görebildiğim kadarıyla bu bölgede hiç bir yabancı yatırım yok. Bu bölge yatırım yönünde cazip bir bölge olduğu için Almanya'lı müteşebbisler ile buradaki iş adamları işbirliği çerçevesinde farklı alanlarda bu bölgede kolaylıkla yatırım yapabilir.''

Adıyaman Üniversitesi ile üniversitede okuyan gençlerin durumunu da merak eden Büyükelçi Pohl'a Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesinin bilimsel olarak her geçen gün kendini yenilediğini ve burada okuyan gençlerin de ilgi alanları ve branşlarına göre bölümleri tercih ettiğini kaydetti.

Adıyaman'ın ekonomisi ile ilgili Büyükelçi Pohl'a bilgi veren Sodan, şunları kaydetti:

''Adıyaman bölgesi istikbal vaat eden bir bölgedir. Türkiye ekonomisi gibi Adıyaman ekonomisinin de büyümesinin temel sebebi istikrar ve güven politikasıdır. Şu anda ana gündemimizde sulama projelerini bir önce hayata geçirerek, tarımda istenilen noktaya gelmektir. Sulama projelerini ilimizde tamamen hayata geçirdiğimizde Adıyaman bölgesi daha da gelişmiş bir il olacaktır.''

Valilik ziyareti sonrası Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, Süryani vatandaşların Paskalya Bayramını kutlamak üzere Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'ne geçti .
Kaynak: AA