Marmaris Turizm Sezonunu Şenliklerle Açtı

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler beldesinde, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında şenlikler başladı.

Marmaris Turizm Sezonunu Şenliklerle Açtı
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli Gölenye Meydanı’nın açılışıyla başlayan şenlikler, festival havasında geçti. Şenliklere Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, çok sayıda davetli ve turistler katıldı.

Şenlikler kapsamında sema, mehter, halk oyunları ve animasyon gösterileri yapıldı. Ev hanımları gözlemeler yaptı ve mahalli yemekler sergilendi. Bölgede bulunan aşçılar, otellerinde yaptıkları farklı süslemeleri sergiledi. Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği’nin yemek ikramına ilgi büyüktü. Ülkenin farlı bölgelerinden 15 Nisan Aşçılar Bayramı kapsamında gelen aşçılar, turizm şenliklerinin en tatlı misafirleri oldu. Marmaris’in yemeklerini tatma fırsatı bulan aşçılar, ev hanımlarına tam not verdi. Kabaklar, biberler, salatalık ve domateslerden hazırlanan dekorlar büyük ilgi gördü, fotoğrafları çekildi.Yemekleri tadan Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, “Özellikle Türk hanımları, mutfakta çok başarılı. Öğreneceğimiz çok şey var. Kendilerini tebrik ediyorum. Ev hanımları ve profesyonellerin, biraraya gelerek bu lezzetleri yabancı turistlere tattırılması gerekir.” dedi.

Marmaris’e özgü kıyam tatlısı yapan Fatma Çakıroğlu susam, fıstık ve baldan yapıldığını ve çok beğenildiğini anlattı. Mahalli yemekler hakkında bilgi veren aşçı Nuray Pelit ise, “Salatalarımızı ve özellikle balığımızı tanıttık. Balık pilaki, kıyam dediğimiz bir tatlı, tavuk dolması, balık buğulama, pirinçli balık, pazı sarma, yeşil taze yapraktan sarma, irmik helvası ve benzeri birçok yöresel lezzeti misafirlere ikram ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Şenlikler, konser ve havai fişek gösterileriyle devam etti .