Kütahya'da ''Turizm Haftası'' Etkinlikleri Başladı

Kütahya'da, 16-22 Nisan tarihlerini kapsayan Turizm Haftası etkinlikleri törenle başladı.

' 'Sevgi Yolu'' diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde, bazı protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, Zafer Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam etti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, burada düzenlenen törende, Frig Vadisi ve Aizanoi Antik Kenti'ni turizme kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kütahya'nın kültürel varlıklarının tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Kavuncu, şöyle konuştu:

''Eski Kütahya evlerini, çeşmelerimizi, camilerimizi ve her türlü kültürümüzü yurt içi ve yurt dışında tanıtıcı faaliyetler içindeyiz. Bunun yanında termal kaynaklarımızla ülkenin parlayan turizm merkezi olmaya aday bir iliz. Yoncalı'daki termal su kaynakları üzerinde önemle duruyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, yakın zamanda büyük bir cazibe merkezi haline geleceğiz. Kütahyalı hemşehrilerimden şunu istiyorum; ilimize gelen turistlere misafirperverliğinizi her daim göstermek zorundasınız.''

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle sona eren törene, Vali Vekili Cengiz Horozoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA