Sanatçı Ahmet Özhan Konser Verdi

Hatay'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan konser verdi.

Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, her yıl farklı bilim adamlarını bu programa davet ettiklerini söyledi.

İslam dininin tüm insanlar için evrensel değerler taşıdığını anlatan Sinanoğlu, müziğin de insanları sevgi ve dostluk duygularıyla birleştirdiğini, bu yolla tüm vatandaşların Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir araya getirmeyi umduklarını dile getirdi.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda din kardeşliğinin ön plana çıkarıldığını ifade eden Sinanoğlu, ''İnsanlık farklılıklardan dolayı birbirini yerken, İslamiyet tüm insanları kardeş kılmıştır. Bu kardeşlik çok büyüktür ve Müslümanlar birbirlerini karşılıksız severler. İslam dininde farklılıklar zenginlik olarak görülür. Bu nedenle bu yıl Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde din kardeşliği temasının öne çıkmasını istedik. Bu istek için en uygun zamanda olduğumuzu düşünüyoruz. Allah tüm insanlığa kardeşlik ruhuyla yaşamayı nasip etsin'' diye konuştu.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte programa katılanlara gül dağıtıldı.

Etkinlikte müftülük tarafından düzenlenen ''İslam Kardeşliği'' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra sahne alan Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Sanatçısı Ahmet Özhan ve ekibi, okuduğu ilahi ve ezgilerle Antakyalılara doyumsuz anlar yaşattı.

Programa Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile birçok kurum müdürü ve vatandaşlar katıldı .
Kaynak: AA