Özel Yıldız İlköğretim Okulu'nda Olimpiyat Heyecanı

Burdur’un Bucak ilçesinde Özel Yıldız İlköğretim Okulu tarafınan düzenlenen 4. Yıldız İlköğretim Türkçe ve Matematik Olimpiyatı(YİMATO) gerçekleştirildi.

Bucak ilçesinin bütün ilköğretim okullarından toplam 390 kişinin katıldığı yarışma Özel Yıldız İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti. Saat 10:00’da gerçekleşen yarışmanın aynı gün sonuçları açıklandı. Yarışma sonucunda dereceye giren ilk 35 öğrenci için Özel Yıldız İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda ödül töreni gerçekleşti. Ödül törenine Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hamdi Aktürk, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Ödül töreni öncesinde kısa açıklama yapan Özel Yıldız İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Solmaz,"YİMATO'yu düzenlememizdeki amaç geleceğimiz olan çocuklarımızın bu tür yarışmalarla kendilerinde özgüven kazandırmak." dedi.

Yarışmada dereceye giren ilk beş öğrenciye altın madalya ve bisiklet, beş ile yirmi arası gümüş madalya, yirmi ile otuzbeş arası bronz madalya ile ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Hamdi Aktürk verdi .