Müftü Söğüt: İnanan İnsanlar, Birlik ve Beraberlik İçerinde Olmalı

Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, Müftülüğün hazırladığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri programında yaptığı konuşmada inanan insanların birlik ve beraberlik içerinde olması gerektiğini söyledi.

Müftü Söğüt: İnanan İnsanlar, Birlik ve Beraberlik İçerinde Olmalı
Ecdadın kardeşliği ve hukuku dünyaya öğrettiğini söyleyen Söğüt, "Kemerli köprülerde bir kilit taşı vardır. Bu kilit taşı köprünün taşlarının tamamını kilitler, sökülme imkânı olmaz. İşte insanlık tarihinde bizim ecdadımız, o kemer köprüdeki kilit taşı oldu. Biz millet olarak kardeşliği dünyaya öğrettik. Kardeşliğin hukukunu da yaydık." dedi.

Bu hukuk ve birliktelikten rahatsız olanların çeşitli oyunlarla bunu bozduğunu söyleyen Söğüt, "Bu hukukumuzu çekemeyenler, bizim birliğimizden rahatsız olanlar neticede uğraştılar, uğraştılar tanzimatlarla, Göktürk, Jöntürk gibi bir takım ideolojik kavgalarla, Fransız ihtilali ile oluşan bu hareketler neticesinde, Lozan’da bizim o kilit taşı olan kardeşlik hukukumuzu söktüler. Tabiri hoş karşılayın, doksan dokuzluk tesbih tanesi gibi biz dünyaya hâkim iken Lozan’da imamesini kopardılar bu kardeşlik hukukunun. Ve her bir tarafa dökülmüş tesbih taneleri gibi olduk. Ve bugün İslam dünyası maalesef bu kardeşlik hukukunu kurmak için o kadar uğraşıyor ki inşallah başarır diyelim." temennisinde bulundu. İnanan insanların birlik ve beraberlik içerinde olması gerektiğini belirten müftü Söğüt, "Değerli dostlar biz bir olmak durumundayız, bir olursak diri oluruz, biz diri olursak iri oluruz ve dünyaya insanlık nedir, hak nedir, hukuk nedir onu öğretiriz. Bu sayede de sadece Müslümanlar değil bütün insanlık kurtulur." diye konuştu.