Kuşadası’nda Kruvaziyer Bereketi

Türkiye’de kruvaziyer turizmin başkenti olarak kabul edilen Kuşadası’nda gemi turizmi bereketi yaşanıyor.

Kuşadası’nda Kruvaziyer Bereketi
Kuşadası Liumanı’na gün içinde 3 gemi ile toplam 2 bin 300 turist giriş yaptı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren Kuşadası Limanı’na yanaşmaya başlayan Bahama, Bermuda ve Yunan bandıralı 3 turist gemisi ile çoğunluğu ABD ve İngiltere vatandaşı toplam 2 bin 300 turist geldi. Kuşadası'na gelen turistlerin bir bölümü otobüslerle düzenlenen Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi turlarına katılırken, ilçede kalan turistler ise çarşıda alışveriş yapmayı tercih etti.

Kuşadası Limanı’nı işleten Ege Ports firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, Bu yıl mart ayında başlayan sezonda, nisan ayı içerisinde şu ana kadar 27 gemiyi ağırladıklarını ifade belirterek, gemi trafiğinin Mayıs ayından itibaren en üst noktaya çıkacağını ve bu yıl rekor sayıda turist beklediklerini söyledi.

Bu yıl çok önemli transatlantikleri de ağırlayacaklarını kaydeden Güngör, ''Mayıs ayında gelmesini beklediğimiz 88 gemiyle kruvaziyer sezonu hareketlenecek. Bu yıl Türkiye'ye ilk kez düzenli sefer gerçekleştirecek 11 gemiyi ağırlayacağız. Toplamda ise bu yıl 594 gemiyle 670 bin yolcunun gelmesini bekliyoruz. Bu sayının ek seferlerle artacağını tahmin ediyoruz. Mayıs Ayında dünyanın en büyük gemileri arasında yer alan Navigatör Of The Seas, Splendour Of The Seas, Celeprity Equınox, Celeprity Sılhouette, Ruby Prıncess gibi bir çok turist gemisini ağırlayacağız. Bunun yanında sezon boyunca, Kuşadası'na ve Türkiye'ye ilk defa düzenli sefer gerçekleştirecek Seranado Of The Seas, Columbus 2, Crown Pırınces, L. Olimpia, Grandeur Of The Seas, Rıvıera, Queen Elizabeth, Thomson's Destiny, Azura, Celebrity Constellation ve Celebrity Reflectıon gibi transatlantikler Kuşadası ve Türkiye turizmine renk katacak ”dedi.

Kaynak: İHA