Başkan Altay, 3 Yıllık İcraatlarını Değerlendirdi

Konya'nın Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 yıl içinde vatandaş merkezli bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Başkan Altay, 3 Yıllık İcraatlarını Değerlendirdi
Başkan Uğur İbrahim Altay, Dedeman Otel'de düzenlediği toplantıda, 3 yıllık icraat dönemini değerlendirdi. Belediye olarak insanların ihtiyaçlarını belirleyerek ona göre hizmet üretmeyi ana hedef olarak belirlediklerini belirten Başkan Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi olarak yaklaşık 570 bin insana hizmet veriyoruz. Göreve geldiğimiz 2008 yılından bugüne gelirlerimizi artırarak geldik. 2008 yılında 68 milyon lira olan gelirlerimiz 2011 yılında 2 kat artarak 138 milyon liraya çıktı. 2012 yılındaise 250 milyon lira tahmini gelir hesaplıyoruz" dedi.

Belediye olarak hanımlara yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getiren Başkan Altay, "Bu konuda Akşemsettin Hanımlar Lokali, bizim için bir ilk ve bizim uğurumuz oldu. Sağlık yatırımlarına da ayrıca önem verdik. Bu konudaki en büyük yatırımlarımızdan birisi Umut Evi oldu. Bu evimizde Konya'ya kanser tedavisi için gelen hastalar ve onların yakınları ücretsiz olarak konaklayabiliyor. Ayrıca tedavi süresince hastaneye nakillerini de biz yapıyoruz. 25 mahallemize muhtar ofisleri açtık. Artık insanlarmuhtarların bu ofislerde kolayca bulabiliyor" diye konuştu.

"3 YILDA 69 PARK YAPTIK" Belediye olarak, insanların günlük yaşamın stresinden uzaklaşmalarına ve spor yapmalarına önem verdiklerini, bu nedenle de park ve yeşil alan yapımına ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Altay, "Bu amaçla 3 yıl içinde 69 parkımızı ilçemize kazandırdık. Bunlar şehir, bölge ve mahalle parkları olarak ayrılıyor. 2012 hedefimiz ise 32 yeni parkı ilçeye kazandırmak. 63 mahallede çocuk oyun gruplarını yeniledik. Bu parkların yeşillendirilmesi için modern bir fidanlığa ihtiyaç vardı. 73 bin metrekarelikmodern bir fidanlığı hayata geçirdik" dedi.

"ALT YAPIDA İLERLEME KAYDETTİK" Belediye denince ilk akla gelenin alt yapı ve asfalt olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Belediye olarak 1 milyon 500 bin metrekare satıh kaplama, 1 milyon 800 bin metrekare sıcak asfalt ve 645 bin metrekare parke ve bordür kaplaması yaptık. 3 yıl içinde 270 bin ton asfalt ürettik. Önemli projelerimizden birisi mevcut çöp konteynırlarını yer altına aldık. Belediye olarak çöplerin toplanmasına yılda 18 milyon lira harcıyoruz. Bu projeyle eskiden 15 defa gelinip gidilen bir mahalleye tek sefer yapılıyor vebu konteynırlar 1 kişi tarafından boşaltılabiliyor. 85 bin konutta geri dönüşü uygulaması başlattık. İlçe olarak plastik poşet yerine be torba uygulamasını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı. "TARİHİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRIYORUZ" Konya'nın Selçuklulara ve birçok medeniyete başkentlik yapmış, köklü bir şehir olduğunu ve bunun bilinciyle hizmet ürettiklerini dile getiren Altay, "Bu manada Viyana'da Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Anadolu Selçukluları eserleri fotoğraf sergisini ziyarete açtık. İlimizin en önemli tarihi yerlerinden olan Sille'de restorasyon çalışmalarını hızlandırdık. Emlak vergilerinin yüzde 10'unu, tarihi eserlerin restore edilmesi için bir fona aktardık. Sille'deki çalışmaların büyük kısmını bu fondankarşılıyoruz. Bu bölgede bulunan Aya Elenia Kilisesi'nin restore çalışması da haziran ayı gibi bitecek ve ziyarete açılacak. Selçuklu medeniyeti ile ilgili düzenlediğimiz sempozyuma 21 ülkeden 120 bilim adamı katıldı ve bilim ve kültür imparatorluğu olan Selçuklu'yu dünyaya tanıtma şansı bulduk" dedi.

"EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖN PLANDA" Belediye olarak göreve geldikleri günden itibaren eğitime önem verdiklerini ifade eden Altay, "Bu konuda ilk etapta 600 akıllı tahta, laptop ve sinevizyon cihazını 6. Sınıflara kazandırdık. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde daha Fatih Projesi konuşulmuyordu. Amacımız bu yılın sonunda tüm 6-7 ve 8. Sınıfların hepsine Akılla Tahta dağıtımını tamamlamış olacağız. Ayrıca belediye olarak ilk kez 32 derslikli bir ilk öğretim okulunu yaptırıyoruz" diye konuştu.

"AMATÖR SPORA DESTEK VERİYORUZ" Selçuklu Belediyesi'nin amatör spora ve insanların spor yapmasına her zaman destek verdiğini ve bu yönde projelere imza attığını belirten Başkan uğur İbrahim Altay, "Bu yıl içinde 12 ayrı merkezde suni çim sahamızı tamamladık. Amatör Spor Kulüpleri içinde önemli bir yere sahibi. 15 branşta 2 bin 500 lisanslı sporcumuz var. Spor Salonlarını açmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda Spor Bakanımızın da katılımıyla 4 spor salonunu aynı anda hizmete açtık. Amacımız ise 5 yılda 15 spor salonun ilçemizekazandırmak" dedi.

"KONGRE VE TOPLANTI MERKEZİ OLACAĞIZ" Belediye olarak en önemli projelerinden birisinin kongre merkezi olduğunu ve uzun zamandır bunu üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Altay, "Bir seferde 60 milyon liralık bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Konya, hızlı trenin de hayata geçmesiyle Anadolu'nun ortasında ulaşımı kolay bir merkez haline geldi. Bu manada ilimiz bir çok kongre ve organizasyona ev sahipliği yapabilir bir hale geldi. Kongre turizminin dünyadaki getirisi 5 milyar dolar. Bu pastadan bizim de pay alabilmemiziçin Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezi projesini hayata geçirdik. 2 bin 200 kişilik ana salonu, 800 kişilik tiyatro, bin 200 kişilik balo salonu ve 18 ayrı salonuyla kongre merkezimiz Anadolu'da yapılmış en büyük kongre merkezi olma özelliğini elde edecek" ifadelerini kaydetti.

"OTİSTİK ÇOCUKLAR MERKEZİ KURACAĞIZ" Selçuklu Belediyesi'nin hazırladığı ve Türkiye'de bir ilk olacak Otistik Çocuklar Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Altay, "Kuracağımız bu merkezde otistik çocuklarımızın rehabilitesini yapabilecek mekanlar oluşturacağız. Onlara özel hazırlanacak bu mekanlarla otistik çocuğu olan aileler bir araya gelme ve sorunlarını paylaşma şansı bulabilecek. Ayrıca zihinsel engelli çocukların aileler, çocuklarını bu merkeze rahatça bırakabilecek ve kendi işlerini halledebilecek" dedi.

Göreve gelmelerinin bin 111. gününü yaşadıklarını ve zor bir görevi başarıyla yürütmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Altay, "Bu bin 111 günde ana hedefimiz halkımızın istekleri ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak, vatandaş merkezli bir belediyeciliği ortaya koymak. Önümüzdeki 2 yıl için 200 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. Bu yatırımlarda da diğer yatırımlarımızda olduğu gibi vatandaşımızı merkeze alarak, onların istek ve ihtiyaçlarına göre hizmet vereceğiz. Bunları bir ekip olarakbaşardık ve bu ekip çalışmasıyla daha nice güzel projelere imza atacağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu

Kaynak: İHA