"Reenkarnasyon Yoktur" Demek Ahiret İnancına Aykırıdır

Ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, "reenkarnasyon yoktur" demenin ahiret inancına aykırı olduğunu savunarak, "Reenkarnasyonu dışlayarak hayatı izah edemezsiniz" dedi. Öztürk, kendisinin dünyaya üçüncü gelişi olduğunu da söyledi.

'Reenkarnasyon Yoktur' Demek Ahiret İnancına Aykırıdır
Ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, "reenkarnasyon yoktur" demenin ahiret inancına aykırı olduğunu savunarak, "Reenkarnasyonu dışlayarak hayatı izah edemezsiniz" dedi.
Öztürk, kendisinin dünyaya daha önce üç hatunu olan, Suriye dolaylarında bir kumandan olarak geldiğini de söyledi.

SHOW TV ekranlarında her cuma Saba Tümer'le Bugün programına konuk olan ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, reenkarnasyon konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Allah insan yapısını kodlamış, 150 yıla kadar yaşayabilir ' diyen Öztürk, 'Bunu 150 yılın altına çekmek insanın davranışlarıyla ilgili bir hadisedir. Yoksa Allah zalim mi, sana şu kadar yıl, ona o kadar yıl, buna bu kadar yıl… Herkese 150 yıl vermiş, gerisi size kalmış. Değişmez kanun kader budur. Allah herkese göre bir kader takdir ederse Allah zalim olur ' şeklinde konuştu.

Saba Tümer'in, 'Peki anne karnında doğan veya doğduğu anda ölen bebeler var. Onlar ne oluyor o zaman? ' sorusu üzerine Yaşar Nuri Öztürk, 'Onu bilemem. Yalnız reenkarnasyonun mutlaka devrede tutulması gerektiği kanaatindeyim. Reenkarnasyonu dışlayarak hayatı izah edemezsiniz. Hintli bunu 8 bin yıl önce bulmuş, biraz aşırıya götürmüş olabilir ama kutsal metinler bunu düzeltiyor ' ifadelerini kullandı.

'Reenkarnasyon yoktur, ahiret inancına aykırıdır ' eleştirilerine Öztürk, 'Yahu git şuradan. Ahiret inancının en büyük takviye edicisi reenkarnasyondur. İnsanlık reenkarnasyonu ileriki zamanlarda ciddi bir biçimde gündeme alacaktır. Bunsuz hayatı izah edemezsiniz ' dedi.

'BU BENİM ÜÇÜNCÜ GELİŞİM '

'Amerika 'da Morgen 'ın bana dediğine göre, benim üçüncü gelişim ' diyen Yaşar Nuri Hoca, 'Demek ki bende bir takım haltlar işlemişim, yanlış yapmışım bundan önceki hayatımda ' ifadesini kullandı.

Yaşar Nuri Öztürk, 'Büyük Mevlana diyor ki, 'insanoğlu bir kere nihayet iki kere doğar ben ise defalarca doğdum. ' Bizde bazı ruhların gelişleri kendilerinin hatalarını tamirden çok hemcinslerine ışık tutmaya yönelik olabilir ' diye konuştu.

'İkinci gelişimde Suriye dolaylarında büyük bir kumandanmışım ' diyen Öztürk, 'Üç hatunu olan ve hatunlarından birini devamlı yanında taşıyan biriymişim ' dedi.

'KLİMAYI SOĞUTMAYIN, ÇINGAR ÇIKARTMAYAYIM '

Yaşar Nuri Hoca, stüdyoya ekibine seslenerek; 'Arkadaşlar şu klimayı sakın soğutmayın, burada bir çıngar çıkarmayalım ' demeyi de ihmal etmedi.

BEYAZ GAZETE