Türk Savunma Sanayinde Yerli Katkı Payı Giderek Artıyor

Tüm dünyada kendi devlerini yaratan savunma ve güvenlik sanayi sektöründe başarılı işlere imza atan Türk şirketleri, teknoloji transferlerinde yerli katkı payının önemini gözetiyor.

Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın verdiği bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının yüzde 50'sinden fazlası yerli üreticiler tarafından karşılanıyor. Giderek artan bu oranda, savunma sanayi sektöründe hizmet veren şirketlerin yerli katkı payı hedefleri önemli bir yer tutuyor.

Aykor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Telli, yaptığı değerlendirmede, 'Global dünyanın, güçlü şirketleriyle ortak projelerde yer almak, ülkemiz savunma sanayi şirketleri için çok önemli bir referans. Sektörün, yabancı ortaklıklar kadar, kendi yerli iş ve teknoloji gücünü de yaratması gerekiyor. Aykor olarak, hem, başarılı üniversitelerimizle, 'okul - sanayi üreticisi' olarak işbirliği içine giriyoruz, hem de konusunda dünya lideri uluslararsı firmalar ile ülkemizde ortaklıklar kurarak bilgi transferisağlayarak, yerli katkı payı yüksek ülkemize değer katan projelere imza atıyoruz

Aykor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Telli, teknoloji üretimi ve ürün yaratmak konularında yaptıkları girişimleri 'Aykor-Marinex Grup olarak, 30 yıldır, endüstriyel alandaki faaliyetlerimiz ile birlikte ağırlıklı olarak Savunma Sanayi sektöründe hizmet veriyoruz. Teknoloji transferlerimizde dahi, yerli katkı payının artması yönünde alımlar yapıyoruz ' sözleriyle ifade ederek, firma olarak yapılan anlaşmalar kapsamında ki satın alma ve harcamaların, daima gelirin Türkiye'ye aktarılması hedefidoğrultusunda gerçekleştirildiğini açıkladı.
Kaynak: İHA