Kucağındaki Bebekle Panzerin Üzerine Yürüdü

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Dikmen Vadisi’nde yapılan yıkım çalışmalarında yaşanan gerginlik sona erdi.

Belediye ekipleri vadide bulunan şantiyenin içindeki bir gecekonduyu yıktıktan Sonra polisle birlikte bölgeden ayrıldı. Çıkan olaylarda 1 kişi gözaltına alındı, 2 kişi yaralandı. Bir gecekondu sakininin kucağındaki bebeğiyle polisin üzerine yürümesi ise dikkat çekti. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çevik Kuvvet ekipleri şantiye içinde bulunan gecekonduyu yıkmak için sabah saatlerinde vadiye girdi. Belediye ekiplerinin geldiği haberini alan mahalle sakinleri hemen toplandı. Vatandaşlar yıkıma engel olmak için belediye ekiplerine engel olmaya çalıştı. Polis toplanan grubu dağıtmak için gecekondu sakinlerine tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Ekiplerin alana girmesini engellemeye çalışan mahalle sakinleri ise barikat kurup, polise taş, şişe ve havai fişekle saldırdı. Gecekondu sakinleri inşaat alanının içindeki güvenlik noktasını ateşe verdi. Mahalleli ayrıca, inşaatın çevresinde bulunan bariyeri de yıktı. Polis ve gecekondu sakinleri arasında yaşanan arbedede 2 gecekondu sakini yaralanırken, bir basın mensubu gazdan dolayı baygınlık geçirdi.

‘KUCAĞINDAKİ BEBEKLE POLİSİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ’

Yıkıma engel olmaya çalışan vatandaşlar değişik yöntemler kullandı. Bazıları ellerin geçirdiği yatak, lastik ve kanepeleri ateşe verip barikat kurdu. Bazıları ise gecekondu aralarından polise havai fişekle saldırdı. Kucağında bir bebekle polisin üzerine yürüyen gecekondu sakini ise paniğe neden oldu. Atılan gazdan etkilenen bebek ve ailesi bir süre Sonra buradan uzaklaştı.

‘GAZDAN ETKİLENEN ÇOCUĞA ÇEVİK KUVVET POLİSİ GAZ MASKESİ TAKTI’

Polisin müdahalesi sırasında vatandaşların yanı sıra çocuklarda atılan gazdan nasibini aldı. Gazdan etkilenen bir çocuğa Çevik Kuvvet ekipleri sahip çıktı. Polis nefes almakta zorlanan çocuğa gaz maskesi takarak yardımcı olmaya çalıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök de yaşanan çatışma Sonrasında vadiye gelip, yıkım çalışmalarını durdurmak için aracı oldu. Dikmen Vadisi’nde sabah saatlerinde başlayan yıkım gerginliği öğle saatlerine kadar sürdü. Birçok kez karşı karşıya gelen Çevik Kuvvet ekipleri ve mahalleli arasındaki gerginlik inşaat içindeki gecekondunun yıkılmasıyla Son buldu. Belediye ekiplerinin çalışmaları tamamlamasının ardından polis bölgeden ayrıldı. Yaklaşık 5 saat süren çatışma böylece Son buldu .