Kadın Meclisinden Kadın Girişimcilere Eğitim

Erzincan Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ve Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu eğitmenlerinin sunduğu kadın girişimcilik semineri, Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kadın Meclisinden Kadın Girişimcilere Eğitim
Programa katılan 80 kadar kadına ülkemizde AB destekli girişimcilik konusunda bilgi aktarıldı. Konuşmacı ve eğitmen Belgin Güzaltan, seminer süresince ülke şartlarında kadın girişimcilerin izlemesi gereken prosedürler, girişimciler için sunulan teşvik ve imkanlar, girişim ve yatırım öncesi karar alma süreçlerinin yönetimi, mikrokredi imkanları gibi konularda bilgiler verildi.

Programdan sonra bir açıklama yapan Erzincan Kadın Meclisi Başkanı Gökşen Coşkun, Erzincan’da ki kadınların en önemli problemlerinden birinin ekonomik bağımsızlık oranındaki düşüklük olduğuna dikkat çekti. Bu eksikliği gidermek ve kadınlara ekonomik özgürlüklerini kazandırmak maksadı ile birçok eğitim ve seminer düzenlediklerini ifade eden Coşkun halen bu doğrultuda devam eden kurs faaliyetleri olduğunu hatırlattı .
Kaynak: İHA