İlıcak: AB İle Resmi Müzakere Süreci Tıkandı Ancak Reformlar Sürüyor

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M.Haluk Ilıcak, Avrupa Birliği ile resmi müzakere sürecinin tıkandığını ancak reform sürecinin devam ettiğini belirtti.

İlıcak: AB İle Resmi Müzakere Süreci Tıkandı Ancak Reformlar Sürüyor
Ankara Valiliği Avrupa Birliği ve Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen 'Başkent Avrupa Birliği Yolunda Kenetleniyor Projesi'nin kapanış toplantısı Double Tree by Hilton Oteli'nde yapıldı. Toplantıya Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak, Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, daire başkanları, ilçe kaymakamları, üniversite temsilcileri, kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve uzmanlar katıldı.

Toplantıda konuşan Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak, Avrupa Birliği sürecine yerel yönetimleri dâhil etmek, halkı Avrupa Birliği ve reform sürecine katkı sağlayacak şekilde bilinçlendirmek için faaliyetlerde bulunmaya karar verdiklerini söyledi.

Avrupa Birliği ile resmi müzakere sürecinin tıkandığını ancak reform sürecinin devam ettiğini belirten Ilıcak, "Bizim için Avrupa Birliği, hâlâ kişi başına düşen refahın en yüksek olduğu dünya grubu. Kişi başına refahtan kastımız, kişi başına düşen milli gelir değil, kişi başına düşen demokrasi, kişi başına düşen insan haklarıdır. Avrupa Birliği'ni diyetisyen olarak görüyoruz ama diyetisyenin kendisi hasta, hastalığının nedeni de kendi diyet reçetesini uygulamamasıdır." dedi.

Vali Alâaddin Yüksel ise etkili verimli ve süratli devlet mekanizmasının oluşturulmasının önemini vurgulayarak, "İnsan kaynaklarını yönetmek artık her toplumun öncel meselesidir. Avrupa Birliği de bunu aramaktadır. Yani bölgesel farklılıkları ortadan kaldırılması ve bu değerlerin paylaşılabilmesi adına İnsan kaynaklarını iyi yöneten modellerin ortaya çıkarılması gerekiyor.” diye konuştu.

Vali Yüksel, "Biz Avrupa Birliği'ni bir medeniyet projesi, bir çağdaşlık projesi kabul ederiz ama herkes bilsin ki bizim Avrupa Birliği ile buluşma isteğimiz kendi irademizden neşet etmektedir. Biz istediğimiz için o projenin içinde varız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği ile ısrarla sürdürdüğü, sabırla yürüttüğü ilişkileri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Türkiye Cumhuriyeti'nin ayrılmaz parçası Başkent Ankara, medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

Vali Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm dostları bakımından her türlü ilişkide sağlam bir köprü, köklü bir tarih ve tertemiz bir maziye sahip olduğunu belirtti.

Vali Yüksel, Başkent'in AB yolunda kenetlendiğini kaydederek, "Ankara, Avrupa Birliği'ne hazırdır." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, Avrupa Birliği Uzmanlığı Sertifika Programı'nı başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.