Günün fotoğrafı Arınç ve Özkök'ten

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski Genelkurmay başkanı emekli Org. Hilmi Özkök, Turgutlu'da okul açılışına katıldı.

Günün fotoğrafı Arınç ve Özkök'ten
Turgutlu ilçesinde Dr. Hüseyin Orhan İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile yan yana oturan Arınç, ülkeye onurlu hizmet vermiş Özkök'le karşılaşmaktan mutlu olduğunu söyledi

Arınç, çeşitli ziyaretler ve açılışlarda bulunmak için Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne geldi.

İlk olarak oğlu Ahmet Yaşar'ı kaybeden TUTSO üyesi Zeynel Yaşar'ın Altay Mahallesi'ndeki evine giden Arınç, burada taziye ziyaretinde bulundu. Arınç, daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Ak Parti'li Serhat Orhan'ın babası adına yaptırdığı Dr. Hüseyin Orhan İlköğretim Okulu'na gelerek açılışını yaptı.

Burada öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Arınç, protokolde eski Genelkurmay başkanlarından emekli orgeneral Hilmi Özkök ile sohbet etti. Açılışa, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de katıldı.

Günün fotoğrafı Arınç ve Özkök'ten

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgutlu'da Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın babası Hüseyin Orhan'ı efsane başkan olarak tanıdıklarını söyledi. Serhat Orhan'ın babasının yerini alarak görevini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden Arınç, "Demek ki hayırlı evlatmış. Turgutlu'ya eğitim ve sağlıkta büyük hizmetler verdi. Irlamaz Spor Vadisi'nin dünya çapında güzel bir yer edinmesini sağladı. Türkiye'de 923 ilçe var. Serhat Orhan bu başarılı çalışmalarından dolayı Turgutlu ilk 5 ilçe içindedir. Turgutlu'ya yapılan üniversite, sağlık tesisleri ve bütün eserler onun eserleridir. Allah başarılarının devamını nasip etsin" dedi.

Arınç daha sonra Orhan'ın annesi Hatice Orhan'a plaket takdim etti. Okulun açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök birlikte kesti ve okulu gezdi.

Günün fotoğrafı Arınç ve Özkök'ten

'TÜRKİYE DARBELERİYLE YÜZLEŞİYOR '

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin olarak, “Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Darbe döneminin geride kaldığına, Türkiye'de demokrasinin geldiği noktada hepimiz şahidiz” dedi.

Arınç, Manisa Turgutlu'da yaptırılan yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının açılışının ardından gazetecilerin 28 Şubat sürecine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından başlatılan operasyonla ilgili sorularını yanıtladı.

Olayı bir yargı işlemi olarak görmek gerektiğini ifade eden Arınç, şunları söyledi:

“Çünkü savcılığın verdiği izinle bunlar yapılıyor. 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili bir yargı süreci başladı. 4 Nisan'dan itibaren, hayata bulunun iki Milli Güvenlik Konseyi üyesi (Kenan) Evren ve (Tahsin) Şahinkaya mahkeme önünde yargılanıyor. Vatandaşlarımızın, yurttaşlarımızın şikayetleri üzerine savcılık iddianame tanzim etti ve mahkeme başladı. Ve yine 28 Şubat 1997'de, yazarların, çizerlerin daha çok 'postmodern' darbe dedikleri bir süreçle ilgili olarak da yargıya müşteki sıfatıyla şikayetler yapılmıştı. Şimdi de özel yetkili savcılık o soruşturma kapsamında o dönemde çalışmaları olduğunu bildikleri kişilerle ilgili bir arama işlemi yapıyor. Zannediyorum ki bu bir yargı sürecinin başladığını gösteriyor. Eğer yeterli deliller bulunursa demek ki daha sonra iddianame tanzim edilecek ve dava açılacak veya bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verilecek.

TBMM'de de bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu araştırma komisyonu 1960 darbesi, 71 muhtırası, 28 Şubat ve 27 Nisan ile ilgili bir araştırma komisyonu görevlendirildi, 4 ay içerisinde raporlarını sunacaklar. Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Darbe döneminin geride kaldığına, Türkiye'de demokrasinin geldiği noktada hepimiz şahidiz”