Giresun'da Okula Gidemeyen Cam Kemik Hastası Hanife İle Kas Hastası Ahmet Yasin, Evlerinde Eğitim Alıyor

Fikret Bodur - Anıl Kuru - Giresun'un Eynesil ilçesinde, okula gidemeyen cam kemik hastası Hanife Yel ile tanısı konulmamış kas hastalığı bulunan Ahmet Yasin İncekara , evlerinde eğitim alıyorlar.

Eynesil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlıkları nedeniyle okula gidemeyen Hanife ile Ahmet Yasin'e, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri'' yönergesi kapsamında 2 ay önce Mustafa Yüksel İlköğretim Okulu öğretmenleri Selim Şar ile Mustafa Karadağ tarafından evlerinde eğitim verilmeye başlandığını söyledi.

Dede, hastalıkları nedeniyle yaşıtları gibi okula kendileri gidemeyen çocukların evlerinde öğretmenlerin hafta içi her gün ikişer saat ders verdiklerini belirtti.

Öğrencilerin ailelerinin başvurusuyla yapılan değerlendirmeyle evde eğitim alabileceklerinin tespit edildiğini, bunun için gerekli ortam oluşturulduğunu dile getiren Dede, şöyle devam etti:

''Artık öğrencilerimiz birebir okuldaki yaşıtlarının gördüğü eğitimi alıyor. Çok kısa sürede gözle görülür bir ilerleme kaydedildi. Yakın zamanda okuma yazmayı öğreneceklerini tahmin ediyoruz. Uygulama, sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyasıyla paralellik göstermekte. İmkanımız doğrultusunda çocuklarımıza eğitim vermeye devam edeceğiz.''

-''Okul bize geldi''-

Hanife'nin annesi Pamuk Yel, kızının okula gitmeyi çok istemesine rağmen hastalığı nedeniyle bunun mümkün olmadığını, evde eğitim uygulamasıyla hayatında çok büyük bir eksikliğin giderildiğini belirtti.

Cam kemik hastası Hanife'nin yaşıtlarıyla aynı ortamda bulunmasının çok tehlikeli olacağını anlatan anne Yel, şöyle konuştu:

''Kızımın ayaklarında ve kolunda kırıklar var. Hassas bir yapıda olduğu için çok dikkatli davranmak gerekiyor. Kucağıma aldığımda bile kemikleri kırılabiliyor. Bu nedenle okula gitmesi de mümkün değil. Artık evde eğitim alıyor. Biz okula gidemedik ama okul bize geldi, çok sevinçliyiz. Hanife'nin öğretmeniyle geçirdiği saatler çok faydalı oluyor. Çok gayretli ve çalışkan bir öğrenci. Büyüdüğünde İngilizce öğretmeni olmak istiyor.''

Ahmet Yasin'in babası Mustafa İncekara ise çocuğunun hastalığından dolayı yaşıtları gibi okulda eğitim alma imkanı olmadığını, evde eğitim uygulamasıyla bu eksikliğin giderildiğini söyledi.

İncekara, çocuğunun eğitim almasının kendilerini çok sevindirdiğini ifade ederek, tüm yetkililere teşekkür etti.

Öğretmen Mustafa Karadağ da Ahmet Yasin'in çok çalışkan ve gayretli bir öğrenci olduğunu anlatarak, ''Ahmet ile henüz çalışmalarımızın başındayız. Haziran ayında okumaya başlayacak. Kas hastalığı nedeniyle çok kolay yoruluyor. Kalem kullanması bile bazen zor oluyor. Yine de çalışmalarımız çok iyi gidiyor. İkimiz de umutluyuz'' dedi.

Kaynak: AA