Chp’li Vekiller Gözaltındaki Başkan Yardımcısını Ziyaret Etti

CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Osman Aydın , polisin düzenlediği ihale operasyonu kapsamında gözaltına alınan Aydın Belediye Başkan Yardımcısı K.K’yı ziyaret etti.

Chp’li Vekiller Gözaltındaki Başkan Yardımcısını Ziyaret Etti
Soruşturmanın gizliliği nedeniyle konuyla ilgili bilgi alamadıklarını ifade eden Bülent Tezcan, K.K. ile görüştüklerini ve K.K’nin diğer gözaltındaki şahısları tanımadığını dile getirdiğini söyledi.

Diğer yandan soruşturmayla ilgili savcılıktan 3 gün ek süre talep edildiği öğrenilirken, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Olgaç’ın da ifade için emniyete davet edildiği bildirildi.

Çöp ihalesi ve Aydın Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü’nü ilgilendiren bazı ihalelerle ilgili başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Belediye Başkan Yardımcısı K.K. ve bir hafta önce İhale Komisyonu’ndan Fen İşlerine alınan Z.B’nin gözaltına alınmasının ardından İzmir, Manisa ve Aydın’da yapılan eş zamanlı operasyonlar ile 8 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Birçok Aydın Belediyesi personeli bilgi almak için ifadeye davet edilirken, akşam saatlerinde bir süre önce Park Bahçe İşleri Müdürlüğü’nden Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Hakan Olgaç’ın da bazı konularda bilgisi alınmak üzere emniyete davet edildiği öğrenildi.

EK SÜRE İSTENDİ

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon çerçevesinde konuyla ilgili savcılıktan ek süre talep edildiği ifade edilirken, operasyon kapsamında gözaltıların artabileceği kaydedildi. Operasyonların tamamlanmasının ardından şüphelilerin ifadelerinin alınmaya başlanacağı kaydedilirken, ismi açıklanmayan bazı kurumlardan da bazı belgeler istendiği dile getirildi.

CHP’Lİ AYDIN VE TEZCAN GÖZALTINDAKİ KAYA’YA ZİYARET ETTİLER

Operasyon haberini Ankara’da alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra akşam saatlerine Aydın’a dönerken CHP’nin bir diğer Aydın Milletvekili Osman Aydın ile birlikte Cumhuriyet Savcılığından izin alarak gözaltındakilerin tutulduğu emniyet binasına geldi. İçerde yaklaşık 45 dakika kalan vekiller emniyet çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘KENDİYLE İLGİLİ BİR ŞÜPHESİ YOK’

K. K’nın sağlık durumun gayet iyi olduğunu dile getiren Bülent Tezcan, K.K. ile uzun yıllardır tanışıklığının bulunduğunu ve her neyle ilgiliyse kendisine ithaf edilen suçu işlemiş olabileceğine inanmadığını söyledi.

Temennilerinin soruşturma kısmının bir an önce tamamlanarak sürecin işlemesi olduğunu ifade eden Tezcan, “Operasyonun hangi olay nedeniyle yapıldığını hiç birimiz bilmiyoruz. Soruşturmada gizlilik kararı olduğu için suç dosyasının içeriği ile ilgili her hangi bir bilgi alamadık. Fakat her ne suçlamasıyla karşı karşıya ise arkadaşımız, o suçu işlediğine inanmıyorum. Büyük bir olasılıkla gözaltındakiler hafta sonunu burada geçirecekler. Bütün şüpheliler toplandıktan sonra ifadeler alınacak sanırım. Şuanda ifade alınmamış henüz. K.K’nın morali iyi. Kendisiyle ilgili bir şüphesi yok. Kendinden emin. Gözaltındaki şüphelileri tanımadığını söyledi” dedi.

Kaynak: İHA