Ünlü Sporcular Din Temalı Bileklik Takınca Firma Ürün Yetiştiremez Oldu

ABD’nin Milli Basketbol Birliği’nin (NBA) önemli oyuncularından Lin, üstünde ‘Hz.İsa’nın adıyla oynuyorum’ yazılı bilekle oyuna çıkınca din temalı spor giyiminde satışlar uçtu.

NBA’in önemli takımlarından New York Knikcs takımının Son zamanlarda parlayan yıldızı Jeremy Lin ve Amerikan Milli Futbol Ligi’nin (NFL) ünlü defans oyuncusu Tim Tebow aynı firmanın dini temalı bilekliğini takınca firma 2 haftada 10 bin tane bileklik satarak satış rekoru kırdı. Amerikalı eski iki basketbolcu Lanny Smith ve Anthony Tolliver tarafından kurulan Hıristiyanlık mesajlarıyla süslü spor kıyafetleri şirketi, Son zamanların en çok satan marka haline geldi. İki sporcunun birlikte kurdukları şirketin bir gün satacakları bileklikle adlarının duyuracaklarının hiç düşünmemişler. Şirket sahipleri satışların artmasının tek sebebi olarak bir gün ünlü basketbolcu Lin’e bileklik hediye etmesi ile başladığını söylüyor. Tayvanlı genç oyuncu Lin, gün maç Sonrası röportaj sırasında çıkardığı başarılı oyun için ‘Hz. İsa’ya teşekkür’ edince ortak noktaları olduğunu düşünen ortaklardan Smith, hemen Lin’in Reno’dan takım arkadaşı Patrick Ewing Jr. aracılığıyla irtibata geçer. Ona Knicks’in renkleriyle uyumlu olası için turuncu bileklik verir. Artık birçok yerde Lin’in bileklili fotoğrafları yayınlanır. "Dünyanın her yerinde yayınlanan bu resimler bilekliklerimizi uçurdu” diyor Tolliver. "Bu, tam da internet sitemizin yayına başladığı zamana denk geldi. Şirketin sitesi yoğunluk nedeniyle tam 3 kez göçtükten Sonra kendi özel sistemimizi kurduk ve ilk iki haftada tam 10 bin bileklik sattık.” dedi.

"Nike, Adidas, Reebok, UnderArmour… Bunlar hiç bir zaman inanç temalı ürünler yapmaz. Asla o çizgiyi geçip bu konuya yaklaşmayacaklar.” diyor Smith ve ekliyor "Bu yüzden bu temanın bizim için bir hedef olduğunu düşündük ve bir pazar oluşturabileceğimize karar verdik. Hedefimiz Hıristiyanlık temalı spor giyiminin Nike’ı olmak” .