Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Açıklaması

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bütçesinin yarısını yatırımlara harcayan belediyenin, 2011 yılı gelirlerinin 170 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Tiryaki, Altındağ Belediyesi'nin 2011 yılında yaptığı hizmetleri anlatmak amacıyla Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek'in de katılımıyla toplantı düzenledi.

Veysel Tiryaki, toplantıda, 2004 yılında 85 milyon lira borcu bulunan ve ''yok'' denecek kadar az yatırım yapan Altındağ Belediyesi'nin, aradan geçen 7 yılda çok büyük mesafeler kat ettiğini belirtti.

Bütçesinin yarısını yatırımlara harcayan belediyenin, 2011 yılı gelirlerinin 170 milyon liraya ulaştığına dikkati çeken Tiryaki, yıllarca bütçedeki harcama kalemlerinde en büyük payı oluşturan perSonel giderlerinin 2011'de yüzde 19 seviyelerine gerilediğini vurguladı.

Tiryaki, 2006'dan bugüne kadar geçmiş yıllara ait toplam 85,6 milyon lira borcun ödendiğine işaret ederek, 2003'te neredeyse hiç yatırım yapmayan belediyenin yatırımlarının 50 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Her yıl binlerce gecekondu yıkıp, Altındağ'ın yeniden yapılanmasının önündeki en büyük engeli kaldırarak, 2011 Sonu itibarıyla toplam 19 bin 522 gecekondunun yıkıldığını dile getiren Tiryaki, şöyle konuştu:

''Gecekondulaşma nedeniyle 2004 yılına kadar yüzde 70 gibi büyük bir oranda imarlaşamayan Altındağ, Son birkaç senedir yürütülen çalışmalarla neredeyse tamamen imarlı bir ilçe haline geldi. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları Sonrasında inşaat ruhsatı sayısında da ciddi artış yaşandı. 2011 yılında rekor bir sayıya ulaşılarak 699 inşaat ruhsatı verildi.

İmarlaşma oranının kademeli olarak artığı 2004 yılından 2011 Sonuna kadar ise toplam 3 bin 225 ruhsat verildi.

Bu rakamlar, Altındağ'ın nasıl sağlıklı ve planlı bir şekilde dönüştüğünün önemli göstergelerinden biridir.''

Tiryaki, 2011 yılında 16 dev park, 22 kadın eğitim ve kültür merkezi, 17 gençlik ve 12 spor merkezini vatandaşın hizmetine sunduklarını belirterek, 300'den fazla tarihi yapının da restore edildiğini vurguladı.

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını dile getiren Tiryaki, şunları kaydetti:

''Altındağ Belediyesi'nin şu anda hiçbir para sorunu yok çok şükür. 'Geliri nereden geliyor' diye soruyorlar. Siyasal istikrar ve ekonomik büyüme o kadar önemli ki insanların hükümete ve belediyeye güveni o kadar önemli ki... 'Altındağ Belediyesi'nin en önemli gelir kaynağı ne' diyorlar- Kalbimin en derinliklerinden söylüyorum; berekettir. Bereket ne demektir. Bereket, istiyorsanız emaneti ehline vereceksiniz. Belediyede de işleri ehline vereceksiniz. Belediye işlerini yaparken, Ahmet'i, Mehmet'i, yakını kayırmayacaksınız, ihaleye fesat karıştırmayacaksınız, düzgün iş yapacaksınız. Bakın işlerin bereketi oluyor mu olmuyor mu- İnanın, para sıkıntımız yok. Eğer sistemle oynanmadığı takdirde bu belediye, 30 yıl para problemi çekmez. Hiç bir yerden kredi almıyoruz, almaya da ihtiyaç yok.''
Kaynak: AA