20. İNEPO Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları

Bozüyük Özel Orhangazi İlköğretim Okulu'nun, 20. İNEPO Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları'nda çevre, fizik ve sağlık kategorilerinde iki birincilik ve bir Türkiye üçüncülüğü elde ettiği bildirildi.

Özel Orhangazi İlköğretim Okulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ilköğretim okulu öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada, 6. sınıf öğrencileri Fırat Mantar ve Muhammet Emin Mert'in, araçların plakaların hızına göre renk değiştirerek sürücü ve yayaları uyarması planlanan ''Bukalemun Plaka'' projesiyle çevre-fizik kategorisinde Türkiye birincisi, Zeynep Binicioğlu ve Tuba Argı'nın da çevre problemlerine yönelik atık araç lastiklerinin, arazide yağmur suyu depolama ve erozyonu önleme amaçlı proje çalışmasıyla Türkiye üçüncüsü olduğu kaydedildi.

Söz, beste ve klip kategorisinde 8. sınıf öğrencisi Sude Yılmaz'ın da acı çeken doğanın kirletilmesi ile dengesinin bozulması temasını işlediği ve bunu video görüntüleriyle desteklediği ''Doğa'' adlı müzik çalışmasıyla Türkiye birincisi olduğu belirtildi .
Kaynak: AA