Vali Güvenç: Herkes Belinde 2-3 Silahla Dolaşmayacak

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’da silah ruhsatlarının verilmeyeceğini söyledi.

Vali Güvenç: Herkes Belinde 2-3 Silahla Dolaşmayacak
Güvenç, "Bakan ve emniyetin desteği ile silah ruhsatlandırmayı durduruyoruz. Herkes belinde 2-3 silahla dolaşmayacak." dedi.

Emniyet Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri Şanlıurfa’da Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Tören, çelenk bırakmanın ardında DSİ Konferans Salonu'nda devam etti. Kutlama törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’de katıldı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfalı vatandaşların emniyete nasıl sahip çıktığını anlattı. Birçok polisin büroda oturduğunu aktaran Güvenç, bu yıl bütün polisleri sahaya çıkardıklarını ifade etti.

Alınan araçlarla birlikte şehirdeki devriyeleri arttırdığını kaydeden Güvenç, bir yıl içerisinde 11 olan tim sayısını 35’e çıkardıklarını belirtti.

Bu timler için gerekli aracın vatandaş tarafından emniyete tahsis edildiğini açıklayan Güvenç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Vatandaş özel idarenin desteği ile emniyete 30’ün üzerinde araç aldık. Tim sayımızı 35’e çıkardık. Vatandaş polise güveniyor. Çünkü o eski dayakçı polis yok. Polis suçluya ulaşmak için dayak atmıyor, teknolojiyi kullanıyor. Saç teli ile sigara izmariti ile suçluyu buluyor. Polis artık yetimin babası, dulun ağabeyi, evlatsızın evladı konumunda."

Çocukları terör örgütünde kullanılan ailelere de seslenen Güvenç, "Ailelerden ricamız şudur; 18 yaşındaki çocuğun elinde bomba patlamasın. Çocuklarınıza sahip çıkın." dedi.

Güvenç, şehirde artan silahlara da dikkat çekerek artık silah ruhsatı vermeyeceğini açıkladı.

Bunun için kendilerine destek veren Bakan Faruk Çelik ve emniyet mensuplarına teşekkür etti.

BAKAN ÇELİK: GÜVENLİK İÇERİSİNDE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ DOYA DOYA YAŞAMAMIZ LAZIM
Konuşmasında yeni teşvik paketine değinen Bakan Çelik ise teşvik paketinin güvenlikle paralel bir şekilde bölgeyi kalkındıracağını aktardı. Terörü bölgenin en büyük vebası olarak nitelendiren Çelik, polis ve silahlı kuvvetlerin teröre karşı verdiği mücadeleyi anlattı. Özgürlük ve güvenliğin eşdeğer kavramlar olduğunu dile getiren Çelik, "Güvenlik içerisinde özgürlüğümüzü doya doya yaşamamız lazım. Aslında özgürlük olabilmesi için özgürlüğü ortadan kaldıranlara karşı güvenliğin sağlanması gerekiyor." diye konuştu.

Bakan Faruk Çelik, şöyle devam etti; "Şimdi burada efendim güvenlik mi önemli özgürlük mü önemli böyle bir ayrım geçtiğimiz yüz yılda yapılabilirdi ama bugün hem özgürlük önemli hem de güvenlik önemli. Bunları biri birinin rakibi olarak görmek biri birinin karşıtı olarak görmek birini birine tercih etmek kesinlikle doğru değildir. Güvenlik içerisinde özgürlüğümüzü doya doya yaşamamız lazım. Aslında özgürlük olabilmesi için özgürlüğü ortadan kaldıranlara karşı güvenliğin sağlanması gerekiyor. Güven ortamının sağlanması gerekiyor.’’

VATANDAŞ POLİSE 30’UN ÜZERİNDE ARAÇ ALDI
Konuşmaların ardından polis tarafından yapılan sporsal müsabakalarda ve bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.

DSİ Konferans Salonunda devam eden kutlamalara Bakan Çelik’in yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Milletvekilleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı .