Şanlıurfa'da 100 Yataklı Devlet Hastanesinin Temeli Atıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 100 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldı.

Şanlıurfa'da 100 Yataklı Devlet Hastanesinin Temeli Atıldı
Hastanenin 3 yıl içerisinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Akçakalelilerin artık kendi ilçelerinde tedavi görmesini sağlayacak hastanenin temelini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik attı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Faruk Çelik, AK Parti hükümetinin sağlığa verdiği öneme değindi. Sağlık alanında çok sayıda projeye imza attıklarını anlatan Çelik, sağlık alanında insanlar arası eşitliği sağladıklarını ifade etti.

Bakan Çelik, “Hastaneler arasında ayrımı kaldırdık. Vatandaş arasında ayrımı kaldırdık. Önce sağlık hizmetinden yararlanması için üç ay beklerken şimdi hemen yararlanabiliyor. Herkese elini uzatan bir devlet anlayışı getirdik. Önce 10 milyon liralık harcama varken şimdi 45 milyon liraya çıkardık. Bu sağlığa verdiğimiz önemi gösteriyor. Artık merkeze gitme ihtiyacı duymayacak, kendi ilçenizde sağlık hizmetinden yararlanacaksınız.”Bakan Çelik, konuşmasının ardından hastaneyi yapacak müteahhit firma yetkilisi Mehmet Tutu’yu yanına çağırarak, 3 yılda bitirilmesi planlanan hastaneyi daha erken bitirmek için söz aldı. Bakan Çelik, sözü alması ile tören alanında alkış sesleri yükseldi.Bakan çelik daha sonra ilçede gençlik merkezinin açılışına katıldı.

Burada bağlama çalan kursiyerlerden türkü dinleyen Çelik'in, okunan türkülerden etkilendiği gözlemlendi. Gençlik merkezinde diğer kurslara gelen kursiyerlerle de görüşen Çelik, kursta yapılan uçak maketleri ile ilgilendi. Açılışın ardından Türk Hava Kurumu Başkanı Murat Akaltun, Bakan'dan atıl durumda bekleyen eski havaalanının havacılık eğitimi için düzenlenmesini istedi. BAKAN ÇELİK, KAN DAVASINI SONLANDIRDIİlçede temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra Akçakale ilçesinin Uğurtaş köyünde kan davalı iki aileyi barıştırdı. Çelik, barış töreninde sabır tavsiyesinde bulundu. 5 ay önce Şeddadi aşiretine mensup akraba iki aile arasında çıkan kavga ile başlayan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesi ile barışla sonlandırıldı. Bakan Faruk Çelik’in katılımı ile düzenlenen barış töreninde akraba iki aile birbirine sarıldı, barıştı. Aileler bir daha benzer olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Uğurtaş köyünde düzenlenen barış töreninde uzun uzun sofralar kuruldu, yemekler yenildi. Ardından Bakan ve kanaat önderleri tavsiyelerde bulundu. Barışa öncülük eden Faruk Öncel, “Artık analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın, kadınlarımız dul kalmasın.” dedi.

Bakan Faruk Çelik ise taraflara şu tavsiyelerde bulundu: “Sabırlı olmamız gerekiyor. Tahammüllü olmamız gerekiyor. Ayeti kerime diyor ki 'Sabırla Allah'a sığının.' Maalesef beşeriz, şaşıyoruz bazen. Eksikliklerimiz de var, kusurlarımız da olacak. Mühim olan bu kusurlarımızda ısrar etmemek. Yanlışta ısrar etmemek. Allah'ın rızası neredeyse burada var olmaktır. Allah'ın emriyle dostluğun, barışın eskisinden daha güçlü olmasını arzuluyoruz.”