Düziçi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 167. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Düziçi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kadar ''Polis-Halk Yürüyüşü'' yapıldı.

Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, yaptığı konuşmada, polis teşkilatının, ilçede yaklaşık yüze yakın perSoneli ile 40 bin nüfusa sahip nüfusa asayiş ve güvenlik hizmeti sunduğunu söyledi.

Şöngök, polis teşkilatın, artık kapısının önünden geçerken ürkülen ve irkilen bir kurum olmaktan, içerisine girip çayı içilen, memurlarla sohbet edilen, vatandaşın sıkıntısını dile getirdiği bir kurum haline geldiğini ve bu gelişmeden Son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Ardından program, İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan ile 3 komiser ve 22 perSonele başarı belgesi, okullar arası şiir, kompozisyon ve şiir yarışmasında birinci olanlara ödüllerin verilmesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarında katkı ve destek sağlayan iş adamı, sivil toplum kuruluşlarına plaket verilmesi ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile Sona erdi.

Törene, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Ellek Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal, Atalan Belediye Başkanı İbrahim Şahin, Böcekli Belediye Başkanı Ahmet Okur, İl Genel Meclis üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA