Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey Anıldı

Kaymakam Mehmet Kemal Bey, idam edilişinin 93. yıldönümünde, görev yaptığı Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde anıldı.

Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey Anıldı
Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde düzenlenen anma törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkan Vekili Abdullah Erer, Garnizon Komutanı Erdemir Say, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Ağır Ceza Reisi Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık önünde bulunan Kaymakam Mehmet Kemal Bey anıtına çelenk sunulmasının ardından, Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi konferans salonuna geçildi. Buradaki programda Kaymakam Kemal Bey'in hayatı anlatıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, “Milli Şehidimiz Kaymakam Mehmet Kemal Bey’in ruhu şad, mekanı cennet olsun. Sana iade edilen itibara her zaman layıksın. Seni şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise, Türk toplumunun tarihte Kaymakam Mehmet Kemal Bey gibi çok sayıda vatansever yetiştirdiğini belirterek, ”Bizler şanlı Türk toplumunun birer neferleyiz. Bugün burada asılsız iddialar sonucu idam edilen bir kahraman için buradayız. Kaymakam Mehmet Kemal bu vatana kurban olmuştur. Allah’ım onun şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın” diye konuştu.

Programın ardından Polis Haftası dolayısıyla Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Şentürk, çıkışta vatandaşların sorunlarını dinledi. Yerel bir gazetenin bürosunu da ziyaret eden Şentürk, daha sonra Kaymakam Kemal Bey Hatıra Ormanı'nda ağaç ekti .
Kaynak: İHA