TBMM Genel Kurulu'nda 4+4+4 Eğitim Sisteminin Kabul Edilmesi

Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, TBMM genel kurulunda kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sisteminin kabul edilmesinden dolayı memnun olduklarını açıkladı.

Karahüseyin, ”Eğitim sistemimizde gerçekleştirilen çağdaş bir değişim olan 4+4+4 sitemi nedeniyle başta Başbakaımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve şahsında iktidar partisine, bu yasaya destek veren herkese 'Teşekkür' ediyoruz” dedi.

Karahüseyin, yaptığı açıklamada, yeni eğitim sistemi ile başta İmam Hatip Liseleri olmak üzere meslek liselerinin orta kısımlarının açılması, yüzde 99'u Müslüman olan Türk halkının okulda çocuklarına seçmeli de olsa Kur’an-ı Kerim ile Hz. Muhammed'in hayatını Siyer-i Nebi derslerini okuma ve öğrenme fırsatı tanınmasıyla eğitimde fırsat eşitliği imkanı sağladığını dile getirdi. Karahüseyin açıklamasında; ”28 Şubat vesayetçi, milletin iradesinden korkan ve kendilerini seçkin ve üstünler tebaası olarak görenlerin yıllardır masum Müslümanlara reva gördükleri özellikle eğitim alanındaki bu tahakkümcü zihniyetleri de kendileri gibi tarihin karanlığında geri dönüşümü olmayan çöp sepetine atılmıştır. Onları bizler affetmediğimiz gibi tarih de affetmeyecektir” ifadelerine yer verdi.Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ferdin istediği ilmi istediği şekilde alması kadar doğal bir hak olamaz. Böyle bir fırsata yasayla kavuşan öğrenim çağındaki neslimizin de ne kadar şanslı olduğunu ifade etmek isterim.”