Konuşmasına Kürtçe İle Başlayıp Kürtçe Sözlerle Bitirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Bitlis İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Bitlis’e geldi.

Şimşek, kongredeki konuşmasının sonunda ve başında Kürtçe ifadeler kullandı.İsmail Eren Spor Tesisleri'nde düzenlenen kongreye Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz de katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve bakanların tebrik mesajları okundu. Kongrede bir konuşa yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kürtçe 'hoş geldiniz' dedi.

Bakan Şimşek, dedelerinin Bitlis’in Tatvan ilçesinden göç etiğini söyleyerek “Aslen ben de Bitlisliyim. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

Bitlis’in kalkınması ve gelişmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Şimşek, "AK Parti birçok konuda tarih yazdı. Eğitim çok önemlidir. Bunu hemen hemen her hükümet söylemiştir. Fırsat eşitlik oluşturacaksak dünyayla rekabet edeceksek eğitim çok kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle AK parti eğitimi güçlendirmiştir. Bizler de bütçemizde eğitime büyük bir dilim yer verdik. Memleketin her köşesine en az bir üniversite yaptık. Eğitimde 80 yıl bir yana bizim 9 yıllık yatırımımız bir yanadır. Yolsuzluğun arttığı bir ülkede eğitime bu kadar yatırım yapılabilir miydi? Sadece eğitim ve ulaştırma değil, bu memleket sağlıkta bir devrim yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda uluslar arası bir danışmanlık firması bir rapor yayınladı. Bu raporda 'Türkiye Kuzey Avrupa ülkelerini geride bıraktı' diyor. Her şey milletimiz içindir. Milletten aldığımız kaynağı tekrar millete iade ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta ve diğer alanlarda beş kat hizmetimiz artı. Bunu da yolsuzlukları ortadan kaldırarak yaptık. Bugün yolsuzluk azaltıldığı için biz buradayız." dedi.

Bakan Şimşek, Bitlis'in de bulunduğu bölgede etnik milliyetçiliğin istimrar kaynağı olduğunu, İslam'da ırkçılık bulunmadığını, AK Parti'nin memleketin her köşesinde darbe ve cuntayla mücadele ettiğini vurguladı. Türkiye'nin krizden başarılı bir şekilde çıktığını anlatan Şimşek, şöyle devam etti: "Türkiye Avrupa’yla arayı hızlı bir şekilde kapatıyor. Bu hafta Başbakanımız yeni bir teşvik modeli açıklayacak. Bitlis de dahildir. Bitlis en büyük destek verdiğimiz illerden biri olacak. Yeter ki uyumlu bir şekilde çalışalım. Bu konuda da çok şanslısınız ufku büyük kardeşlerimiz var. Bizler yatırımcılara 'gel yatırım yap sana vergi yok' diyeceğiz. 2002 yılında tarıma ayrılan bütçe 2 milyar liranın altındaydı, geçen sene 11 milyar lirayı aştı. Sadece bununla da kalmadı. Yaptığımız yatırımlara baktığımız zaman rakamlar bile hayal kalıyor. Bugün biz hayvancılıkla sıfır faizle kredi veriyoruz. Toplumun her kesimine bu destekler veriliyor. Geçen yıl 1,5 milyon kardeşimiz iş buldu. İşsizlik oranlarını daha da aşağıya çekmek için daha da yapacaklarımız var. Kongreler güç kazanma sürecidir. Hepimiz hizmetkarız. Hepimiz halka hizmet hakka hizmet etmenin birer neferleriyiz. Unvanlar önemli değildir. Önemli olan hizmetlerdir." Kürt sorununun istismar edildiğini, bu konuda bölgeden destek beklediklerini vurgulayan Şimşek, "İnşallah bu Kürt sorununu da çözeceğiz. Bizim için bütün diller de etnik kökenler de birer zenginlik kaynağıdır. AK Parti'nin hizmetlerini çok çok iyi biliyorsunuz." diye konuştu.

Şimşek, Kürtçe olarak 'hepinizden Allah razı olsun' diyerek konuşmasını bitirdi.AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu ise “AK Parti ailesi büyük bir ailedir. Biz ilk ampulleri bütün dünya aydınlansın diye yaktık. Bu ışık hem ülkemizi hem de dünyayı aydınlatıyor. Savaşı ordular kazanır ama tarih liderleri ve komutanları yazar. Bizler Başbakan gibi bir liderin askerleriyiz. 2001 yılında bu yana girdiğimiz bütün seçimlerden oylarımızı hep arttırdık. Halk 2002 seçimlerinden beri bizleri yaşatıyor. Biz de aldığımız oyları halkımıza hizmet olara geri iade ettik." dedi.

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, partinin kuruluşundan bu yana toplam 7 seçim yapıldığını, her seçimde partinin çıtasının biraz daha yükseldiğini kaydetti.

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de "Bakanımda köy yolları için Bitlis’e pozitif ayrımcılığın yapılmasını rica ediyorum. Dün Muş’a gelecektik ama havadan dolayı Batman’a inmek zorunda kaldık. Köy yollarını görünce kıskandık. Biz de özellikle sizin köy yollarınız gibi köy yolu istiyoruz." diye konuştu.