İznik Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarı Projesine Bebka’dan Destek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın 2011 Mali Destek Programı kapsamında İznik Ziraat Odası adına hazırlanan proje sözleşmesi imzalandı.

Projenin imzalanması vesilesiyle proje ortakları kurumların temsilcileri olan İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, İznik Merkez Köyleri Sulama Birliği Başkanı İsmail Şen, İznik Ova Köyleri Sulama Birliği Başkan Hasan Aydemir, BEBKA genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik’i ziyaret etti.
İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, “İznik’te kurumların bir araya gelerek ortak olduğu bu proje bizim bundan sonra yapabileceklerimiz konusunda ufkumuzu açtı. İlçe olarak BEBKA’nın desteklerinden daha fazla yararlanmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız var. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu ise “İznik Ziraat Odası olarak hazırladığımız ‘Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarı’ projesi İznik’te tarımla uğraşan kesimi büyük ölçüde rahatlatacaktır. İznik’te tarımsal üretimi ve ürün verimini artıracak, İznik tarımını daha ileriye taşıyacak bir toprak analiz labaratuarı kuruyoruz. Destek olan tüm kurumlara İznik çiftçisi adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Proje sözleşmesi Bursa Buttim Plaza'da bulunan BEBKA’nın merkezinde İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu tarafından imzalandı. 6 ay sürecek ‘Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarı’ projesinin koordinatörlüğünü İznik Ova Köyleri Sulama Birliği Birlik Müdürü Ahmet Yıldız yürütecek. Bu proje ile İznik’te 6 ay içerisinde tam donanımlı bir toprak su ve yaprak analiz laboratuvarı kurulmuş ve faaliyete geçmiş olacak .