Hollanda’da Muhsin Yazıcıoğlu İçin Anma Töreni Düzenlendi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin vefatının 3. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

Merkezi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri’ne (ATB) bağlı Nizam-ı Âlem Süleymaniye Camii’nde Muhsin Yazıcıoğlu’yu anma töreni düzenledi.

Anma programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, ATB Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çiftçi, Amsterdam Nizam-ı Âlem Süleymaniye Camii Başkanı Hikmet Tikici, Hollanda'daki sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.

Tören Muhsin Yazıcıoğlu Camii İmam Hatibi Osman Fedai tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından dualar edildi.

“O HEP İDEALLERİ UĞRUNA YAŞADI”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu yapmış olduğu konuşmada bu yıl eşini kabri başında anmak yerine Amsterdam’da anmayı tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye’deki sevenlerinin onu kabri başında andığını ifade eden Yazıcıoğlu, “Muhsin Başkan davasını hiçbir zaman kendisine hizmet ettirmemiş, her zaman davasının eri olmuştur. O hep idealleri uğruna yaşamıştır.” dedi.

Programa katılanlardan Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, bu tür törenlerin yurt dışında yaşayan Türk toplumunun birlik ve beraberliğini canlı tuttuğunu belirtti.

Programı düzenleyen derneğe şükranlarını bildiren Oral, “Allah bu millete Muhsin Yazıcıoğlu gibi vatanını milletini seven, ülkesine milletine hizmet aşkı ile yanan, ahlaklı, dürüst, çalışkan evlatlar nasip etmeye devam etsin.” diye konuştu.

“ONUN BİR TÜRKİYE SEVDASI VARDI, TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ İSTİYORDU”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise “Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu her zaman demokrasi demiş, hukukun üstünlüğü demiş, milli irade demiş ve bedeli ne ise ödemiş. Türk milletinin bağrından çıkan bir vatan evladı idi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun üç ana temelden oluşan bir davası vardı. Onun bir Türkiye sevdası vardı. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini istiyordu. Biz onun bıraktığı yoldan BBP olarak aynı şekilde devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.